McAfee: “Hackers richten pijlen op mobiel bankieren in 2012”

Volgens een rapport van beveiligingsexpert McAfee zal in 2012 de nadruk komen te liggen op aanvallen die gericht zijn op mobiel bankieren. Het bedrijf verwacht dat hackers hun aandacht meer zullen gaan verleggen naar het betalingsverkeer per telefoon.

Het beveiligingsbedrijf McAfee heeft een document (pdf) opgesteld met verwachtingen en trends voor het jaar 2012. Volgens het McAfee zal 2012 onder andere in het teken staan van aanvallen op smartphones. Telefoons worden steeds slimmer, maar volgens McAfee hackers ook. Die zien als gevolg van de sterke groei van het aantal smartphones steeds meer criminele mogelijkheden in deze telefoons. Met namen mobiel bankieren heeft de aandacht getrokken van kwaadwillende hackers.

McAfee verwacht dan ook dat in 2012 de eerste zaken bekend zullen worden van smartphones waarop is ingebroken, waarna rekeningen zijn leeggehaald middels de mobiel bankieren-app van een bank. Consumenten zien steeds meer nut in mobiel bankieren en banken leveren ook vaker een applicatie waarmee geld overgeboekt kan worden.

Andere bedreigingen zijn er vooral voor het Android OS, aldus McAfee. De onderzoekers verwachten dat het aantal malware-apps flink zal stijgen het komend jaar. Ook spyware zal zijn opkomst in 2012 op mobieltjes gaan inluiden. Desondanks wijst McAfee er op dat de software van Google, Apple en Microsoft steeds veiliger wordt en er door deze bedrijven meer nadruk op veiligheid wordt gelegd.

Bron: Pocketnow

Android O

Deze acht (iOS) features missen we nog op Android lees verder

Google speelt nu ook video’s automatisch af lees verder

Toilet

Je smartphone heeft meer bacteriën dan een toiletbril lees verder

Video OnePlus 5

OnePlus zorgt voor veel commotie met deze reclamevideo lees verder

smartphone vergrendeling opties

Dit is de veiligste manier om je smartphone te vergrendelen lees verder

GLASSX

Deze vloeistof beschermt je smartphone tegen schade lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters