McAfee: “Hackers richten pijlen op mobiel bankieren in 2012”

Volgens een rapport van beveiligingsexpert McAfee zal in 2012 de nadruk komen te liggen op aanvallen die gericht zijn op mobiel bankieren. Het bedrijf verwacht dat hackers hun aandacht meer zullen gaan verleggen naar het betalingsverkeer per telefoon.

Het beveiligingsbedrijf McAfee heeft een document (pdf) opgesteld met verwachtingen en trends voor het jaar 2012. Volgens het McAfee zal 2012 onder andere in het teken staan van aanvallen op smartphones. Telefoons worden steeds slimmer, maar volgens McAfee hackers ook. Die zien als gevolg van de sterke groei van het aantal smartphones steeds meer criminele mogelijkheden in deze telefoons. Met namen mobiel bankieren heeft de aandacht getrokken van kwaadwillende hackers.

McAfee verwacht dan ook dat in 2012 de eerste zaken bekend zullen worden van smartphones waarop is ingebroken, waarna rekeningen zijn leeggehaald middels de mobiel bankieren-app van een bank. Consumenten zien steeds meer nut in mobiel bankieren en banken leveren ook vaker een applicatie waarmee geld overgeboekt kan worden.

Andere bedreigingen zijn er vooral voor het Android OS, aldus McAfee. De onderzoekers verwachten dat het aantal malware-apps flink zal stijgen het komend jaar. Ook spyware zal zijn opkomst in 2012 op mobieltjes gaan inluiden. Desondanks wijst McAfee er op dat de software van Google, Apple en Microsoft steeds veiliger wordt en er door deze bedrijven meer nadruk op veiligheid wordt gelegd.

Bron: Pocketnow

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Er zijn nog geen reacties op dit artikel achter gelaten. Ben jij de eerste?
Google Home

Google onthult nieuwe functies Google Home lees verder

zakkenrollers

Pas op je smartphone: zes trucs van zakkenrollers en wat je er tegen doet lees verder

Groot nieuws: All About Phones gaat verder onder WANT lees verder

Pokémon Go paasevenement Eggstravaganza

Pokémon Go paasevenement Eggstravaganza levert 4x zoveel experience punten op lees verder

Apple Pippin

Dit werd ‘m niet: Pippin, de spelcomputer van Apple (1995) lees verder

Talki

Loes Milar, de vrouw die met haar nieuwe app mensen bij elkaar brengt lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters