Olympische medailles Tokyo 2020 worden van smartphones gemaakt

De Olympische en Paralympische Spelen van 2020 gaan plaatsvinden in Tokyo. Nu zul je denken, waarom melden ze dat op All About Phones? Nou, daar is een goede reden voor. Smartphones en andere elektronische apparaten gaan namelijk een belangrijke rol spelen tijdens Tokyo 2020.

Oude smartphones

Medailles tokyo 2020De 5000 medailles die aan atleten worden uitgedeeld zullen van smartphones gemaakt worden. Oude electronica wordt verwerkt om zo de benodigde twee ton aan goud, zilver en brons te verzamelen. De Japanse overheid heeft daarvoor het hele land gevraagd mee te helpen door oude toestellen en andere gadgets in te leveren. Het Olympische comité heeft in totaal meer dan acht ton aan metaal nodig, wat dus na de verwerking neer komt op twee ton goud, zilver en brons.

Tokyo 2020: Duurzaamheid

Zo hoopt de organisatie duurzaamheid en eenheid te promoten. Vanaf april zullen er speciale containers door heel Japan geplaatst worden. “Met dit project laten we de Japanners deelnemen in het proces, door ze de medailles te laten maken.” Aldus organisator Koji Murofushi tegenover de BBC. Normaliter worden Olympische medailles gemaakt door traditionele mijnbouw bedrijven.

Een unieke bijdrage

De deelnemende atleten reageren er zeer positief op. Ashton Eaton, de Amerikaanse decathlaan die zelf twee gouden plakken ophaalde, zei er het volgende over: “Een Olympische medaille is een van de meest gewilde voorwerpen die er bestaan. Mensen werken decennia om er eentje te bemachtigen, vaak tevergeefs. De levensverhalen van velen worden door de medailles gedefineerd, en die verhalen inspireren en brengen ons allemaal samen. En nu, dankzij dit project, kunnen niet alleen de atleten inspireren, maar heeft elke medaille ook nog eens zijn eigen verhaal. Iedereen kan ook nog eens bijdragen aan het verhaal, om iedereen bewust te maken van een duurzame toekomst. En, wat nog het beste is, ze hebben de kans om deel te zijn van de Olympische reis.”

Bron: Tokyo2020 via BBC

OnePlus 6 vs. Galaxy 9+

OnePlus 6 is sneller dan Galaxy S9+ en iPhone X lees verder

HTC onthult per ongeluk HTC U12+ op website lees verder

Samsung

Onthulling Samsung Galaxy Note 9 en S10 eerder dan verwacht lees verder

Huawei P20 Lite review design

Vijf redenen om (niet) voor de Huawei P20 Lite te gaan lees verder

Xiaomi Mi 8 lek

In-display vingerafdrukscanner voor Xiaomi Mi 8 en niet Mi 7 lees verder

Nokia X6

Nokia X6: eerste HMD Global toestel met notch is een feit lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters