Mede-oprichter wil WhatsApp gescheiden houden van Facebook

WhatsApp kan een goede inkomstenbron worden voor Facebook. Dit stelt mede-oprichter Brian Acton. Hierin is volgens hem alleen geen rol weggelegd voor advertenties. Ook moet WhatsApp niet opgaan in Facebook, maar los van het sociale netwerk opereren.

WhatsApp

Acton zei dit woensdag op StartX, een programma van de Amerikaanse universiteit Stanford voor start-ups. Het motto van WhatsApp blijft volgens hem, ook na de inlijving door Facebook, ‘geen advertenties, spelletjes of gimmicks’.

WhatsApp werd in februari voor negentien miljard dollar overgenomen door Facebook. Voorvechters van internetprivacy plaatsten hier hun twijfels bij het feit dat Facebook hierdoor waarschijnlijk toegang krijgt tot informatie van WhatsApp-gebruikers.

WhatsApp doel komt volgens Acton overeen met die van Facebook. “Het is het beste als iedereen in de wereld de mogelijkheid heeft met elkaar te praten”, legt Acton uit. Hij stelt dat WhatsApp niet op wordt geslokt door Facebook. “We staan los van elkaar, maar zijn elkaars gelijken.”

De populaire berichtdienst moet geld gaan genereren, maar Acton weet nog niet wat manier hiervoor voor de lange termijn wordt. Wellicht dat abonnementen hierin een rol gaan spelen, wat nu ook al een beetje speelt.

In India is de applicatie nog wel gratis, omdat men daar nog nauwelijks aan mobiel betalen doet. WhatsApp wil volgens Acton per regio bekijken hoe men met elkaar communiceert. Ondertussen wil WhatsApp in Japan en Taiwan haar marktaandeel uitbreiden.

Ondertussen zit WhatsApp volgens Acton op grofweg 450 miljoen gebruikers. “Ik denk dat we een aanzienlijke bron van inkomsten voor Facebook kunnen worden”, stelt Acton. Vraag blijft dus hoe WhatsApp dat gaat bewerkstelligen.

Bron: The Wall Street Journal

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Er zijn nog geen reacties op dit artikel achter gelaten. Ben jij de eerste?
iOS Android

Waarom de keuze tussen iOS en Android nog steeds belangrijk is lees verder

Playerunknown’s BattleGrounds, ook wel bekend als PUBG iOS Android Nederland

Zo installeer je gratis Playerunknown’s BattleGrounds in Nederland op je smartphone lees verder

Whatsapp chat

Zo zie je hoeveel berichten je in WhatsApp hebt verstuurd en ontvangen lees verder

Android P 9.0

‘Android P 9.0 omarmt notch en redesign moet iPhone-gebruikers overhalen’ 🔥 lees verder

Samsung heeft eindelijk zijn belabberde emoji gefixt lees verder

Smartphones samsung IDC vlaggenschepen smartphonemarkt phoneswap

Zo maak je je Android toestel net zo snel als een iPhone lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters