Medewerkers ITC geven Apple ongelijk over patentbreuk HTC, Nokia

Medewerkers van de International Trade Commission, een soort handelsrechtbank in Amerika, zien geen patentschendingen door HTC en Nokia, zoals een klacht van Apple beweert. ITC-rechter Carl Charneski moet echter nog uitspraak doen, en die wordt pas verwacht op 5 augustus.

Nokia VS Apple

De uitspraak tegen Nokia komt al eerder, op 24 juni.

Al een tijdlang klaagt Apple verschillende telefoonmakers aan vanwege de schending van patenten. HTC en Nokia stonden gisteren beiden voor het hekje, maar ontkenden dat zij patenten schonden: HTC meldde dat de technologie waar Apple op doelt, allang beschikbaar was voordat Apple met zijn iPhone kwam. En Nokia herhaalde zijn eerdere argument dat de technieken die Apple zegt te hebben gepatenteerd, alom worden gebruikt in de telecomindustrie.

Apple hield vol dat de concurrenten zijn patenten over de manier waarop processen worden behandeld, en de patenten over de ontvangst van signalen, zijn geschonden en wil daar geld voor zien. HTC antwoordde dat de twintig jaar oude patenten van Apple een minieme wijziging bevatten van eerder beschikbare technologie die wel vrijelijk te benutten is.

Apple’s zaak tegen HTC wordt alom gezien als een zaak tegen Android, dat veel weg heeft van het besturingssysteem van Apple’s iPhone. In plaats van Google – de producent van Android – worden echter de telefoonmakers aangepakt die Android op hun mobieltjes zetten.

In de wereld van patentrechtszaken is het gebruikelijk dat de concurrenten onmiddellijk terugslaan met eigen aanklachten. HTC heeft dat gedaan; Apple is aangeklaagd voor het schenden van patenten die HTC heeft geregistreerd. Die zaak start op 9 mei.

Omdat de ITC doorgaans eerder uitspraak doet dan gewone rechtbanken, worden de uitspraken van de ITC – die alleen een importverbod kan opleggen voor de Amerikaanse markt – gebruikt als onderhandelingsmateriaal voor echte rechtszaken bij gewone rechtbanken. Met een gunstige ITC-uitspraak valt er over de prijs van patenten te onderhandelen tussen de partijen, zodat die langdurige rechtszaken voortijdig worden afgebroken.

Bron: Electronista

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

  1. HTCthebest -

    Apple faalt echt hard! iedereen maar aanklagen, zeg! En door de Sense laag lijkt het helemaal niet IOS. HTC toestellen zijn zo identiek als een stoel en een bank!
    "Apple Get a Live"

Apple AR bril?

Alles wijst erop dat Apple binnenkort met een AR bril komt lees verder

iPhone 8

Apple en LG gaan samenwerken voor nieuwe iPhones lees verder

Grote groep Android gebruikers stapt over op iPhone lees verder

Apple apparaten

Apple toestellen verzamelen steeds meer data, maar het klinkt erger dan het is lees verder

iMessage

Waarom iMessage nooit naar Android gaat komen lees verder

Apple Watch 3

WatchOS 4 onthuld: dit is er nieuw in grote update voor Apple Watch lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters