MediaTek gaat concurrentie aan met Qualcomm

Tweederde van alle smartphones loopt op een processor van Qualcomm. Maar het Chinese MediaTek heeft grote plannen om daar verandering in te brengen. Nu zijn MediaTek-processors nog voornamelijk te vinden in goedkopere telefoons. Dit jaar nog moeten er meerdere high-end processoren worden geproduceerd waarmee het bedrijf de concurrentieslag met Qualcomm wil aangaan.

MediaTek heeft nu ook een 64 bit-processor

De Qualcomm Snapdragonprocessoren zijn momenteel de drijvende kracht in bijna alle superphones. CNET meldt dat het Taiwanese MediaTek, dat voornamelijk Chinese mobieltjes met goedkope processoren bedient, plannen heeft om de concurrentie met Qualcomm aan te gaan in Amerika en andere werelddelen. President Ching-Jiang Hsieh heeft deze plannen ontvouwd. India, Finland en de Verenigde Staten zijn de eerste markten waar hij zich op richt.

“Als je een wereldspeler wilt zijn moet je een chip verkopen in Noord-Amerika”, meldde Hsieh. Dat is een behoorlijke uitdaging. Intel heeft ook al geprobeerd om Qualcomm van de troon te stoten. Dat is mislukt. Ook Samsung maakt zelf processoren, maar als het gaat om de echte superphones van dat bedrijf, wordt toch weer naar Qualcomm gekeken. Samsung is dominant op de Amerikaanse markt; wil MediaTek echt deuken slaan in de heerschappij van Qualcomm, dan moet Samsung worden verleid tot het gebruik van MediaTek-producten.

MediaTek is echter zeer optimistisch omdat het bedrijf nu eenmaal zeer goedkope processoren maakt, en op prijs moet Qualcomm het tegen dit Chinese bedrijf afleggen. En MediaTek is geen kleintje meer. Het bedrijf wordt momenteel gewaardeerd op 28 miljard dollar.

Om de plannen in Amerika kracht bij te zetten, is MediaTek nu bezig om goedkeuringen te krijgen van de grootste providers AT&T en Verizon. Ook is het budget voor research en development flink uitgebreid, want MediaTek wil meer high-end processors maken. In het laatste kwartaal van dit jaar verwacht MediaTek in de VS zijn eerste chips te gaan aanbieden.

Bron: Neowin

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

  1. Arnold Jansma -

    Hoe meer concurrentie hoe beter.
    Dat zie je bij Intel. Die verkopen hun atom processor denk ik voor peanuts. Anders kan de zenfone nooit zo goedkoop zijn.

iPhone X

Waarom het succes van de iPhone X Google miljarden gaat kosten lees verder

Oppo, dochterbedrijf van BBK

BBK is de op twee na grootste smartphonemaker ter wereld. Precies…wie? lees verder

headphone jack

Waarom Google de headphone jack van de Pixel 2 verwijderde lees verder

OnePlus 3

OnePlus verzamelt teveel privégegevens gebruikers, maar er is goed nieuws lees verder

Google Pixel 2

Waarom het succes van de Pixel 2 slecht zou kunnen zijn voor Google lees verder

Apple opladen

Ikea richt pijlen op Apple met scherpe advertenties lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters