Klaar voor virtual reality: MediaTek onthult de 10nm Helio X30 chipset

MediaTek heeft een nieuwe chipset aangekondigd die helemaal klaar is voor virtual reality: de MediaTek Helio X30.

MediaTek Helio X30

MediaTek heeft vandaag de Helio X30 chipset aangekondigd. De langverwachte chipset heeft net zoals de Helio X20 en X25 een deca-core CPU en een tri-cluster ontwerp. MediaTek’s nieuwste telg wordt geproduceerd met TSMC’s 10nm FinFET proces. De Helio X30 heeft een deca-core CPU met vier op 2.8GHz geklokte Cortex A-73 kernen, bedoeld voor de zwaardere taken. Voor de rest heeft de krachtige CPU vier op 2.2GHz geklokte Cortex A-53 kernen en twee Cortex A35 kernen die op 2GHz geklokt zijn, voor de lichte processen.

Verbeterde camera ondersteuning

MediaTekDe nieuwe chipset zorgt ervoor dat Chinese smartphonefabrikanten kunnen gaan stunten met hun camera’s. De Helio X30 ondersteunt namelijk camera sensoren met maar liefst 40 megapixels, en video-opnames tot 24 megapixels. Een 16MP camera kan in combinatie met de nieuwe chipset video’s opnemen met 60 frames per seconden, terwijl 8MP camera’s met maar liefst 120 frames per seconde kunnen opnemen. Verder ondersteunt de nieuwe chipset van MediaTek maximaal 8GB aan werkgeheugen. Die ondersteuning komt in de vorm van twee LPDDR4 POP 1600MHz kanalen.

Virtual reality

Misschien wel het belangrijkste onderdeel van de nieuwe chipset is de GPU. We hebben het namelijk over de quad-core PowerVR 7XT, waardoor het voor fabrikanten een stuk makkelijker wordt om zeer capabele doch betaalbare virtual reality smartphones uit te brengen. Het wordt interessant om te zien hoe de doorgaans spotgoedkope Chinese merken zich qua virtual reality ervaringen en de kwaliteit daar van gaan ontwikkelen. Zeker nu de specifieke specificaties van een smartphone steeds minder verschil maken moeten fabrikanten zich op andere vlakken proberen te onderscheiden. Naar verwachting zullen we pas in de tweede helft van 2017 de eerste Aziatische smartphones tegen komen die gebruik maken van de MediaTek Helio X30 chipset.

Bron: Phone Radar

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Er zijn nog geen reacties op dit artikel achter gelaten. Ben jij de eerste?
smartphone

Smartphone voorlopig nog koning onder de consumentenelectronica lees verder

smartphone in houder

OM wil duidelijkheid na smartphone in houder-uitspraak lees verder

Samsung Galaxy S9 Plus

Beter goed gejat? ‘Samsung Galaxy S9 krijgt iPhone 8-functie’ lees verder

Samsung Galaxy S8 Plus design

Volgend jaar ondersteunen Samsung toestellen wereldwijd bliksemsnelle LTE snelheden lees verder

Samsung Galaxy S8 Plus design

Is de beeldverhouding van de Galaxy S8 en andere nieuwe smartphones de toekomst? lees verder

smartphone opladen

Met deze batterij is je smartphone in nog geen milliseconde opgeladen lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters