MediaTek neemt groot deel van smartphonemarkt in

MediaTek heeft bijna de helft van de smartphonemarkt ingenomen als het om de processors in toestellen gaat, zo blijkt uit een interview met de General Manager van het Taiwanese bedrijf.

MediaTek

Vrijwel elk Android vlaggenschip maakt gebruik van Qualcomm’s Snapdragon processors, met als de grote uitzondering natuurlijk Samsung, die zijn eigen Exynos processors ontwikkelt en gebruikt. Je zou bijna vergeten dat er een derde grote speler op de markt is. Dan hebben we het over MediaTek, een fabrikant die een paar jaar geleden nog totaal onbekend was. Tegenwoordig kun je de processors van het Taiwanese bedrijf in veel vooral Chinese smartphones terug vinden, maar ook bijvoorbeeld Sony gebruikt ze.

Smartphonemarkt

Het is dus duidelijk dat MediaTek een groter marktaandeel heeft ingenomen, maar precieze cijfers zijn vooralsnog niet bekend. Vandaag krijgen we wat meer duidelijkheid dankzij een Chinees interview dat met de General Manager van de fabrikant gehouden werd. Volgens de beste man had MediaTek aan het einde van 2015 een marktaandeel van maar liefst 30%. Naar verwachting zal dat eind dit jaar zelfs opgelopen zijn tot 40%.

China en India

Dat lijkt misschien onmogelijk, maar de impact van MediaTek is groter dan je misschien zou denken. China is de grootste smartphonemarkt ter wereld, dus fabrikanten kunnen daar domineren terwijl men in Europa zelden van ze hoort. Bovendien zijn merken zoals Xiaomi India aan het veroveren, een land waar consumenten gemiddeld relatief arm zijn. Het overgrote deel van de goedkope smartphones die Xiaomi en andere merken naar India brengen hebben een MediaTek processor onder de motorkap.

Problemen

Dat MediaTek de groei vooral te danken heeft aan China en India wordt haast pijnlijk duidelijk uit het feit dat de fabrikant een marktaandeel van slechts 5% in Amerika heeft. Aan de andere kant betekent dat dus ook dat MediaTek nog de potentie heeft om te groeien, zeker nu Xiaomi naar Amerika komt. Eerst zal de fabrikant wel een aantal obstakels moeten overkomen, zo geeft de General Manager van MediaTek ook ruiterlijk toe in het interview. Volgens hem heeft het bedrijf moeite met het balanceren van pure kracht en energieverbruik. De nieuwste generatie processors van de fabrikant doen het al een stuk beter, maar nog steeds is de balans nog niet helemaal optimaal.

Tri-Cluster

MediaTek vestigt zijn hoop op de nieuwe ten-core processors van het bedrijf. De General Manager benadrukt dat de tien kernen niet tegelijkertijd het toestel in kwestie aansturen, maar dat de zogenaamde Tri-Cluster architectuur er juist voor zorgt dat de processor zijn kracht als het ware aan kan passen aan het gedrag van de gebruiker. Uiteindelijk zou dat er voor moeten zorgen dat de processors van de ambitieuze fabrikant een betere accuduur kunnen garanderen.

Bron: My Drivers

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Er zijn nog geen reacties op dit artikel achter gelaten. Ben jij de eerste?
HTC Google

Surprise: Google staat op het punt grote smartphonefabrikant over te nemen lees verder

Huawei P10 koopwijzer

Huawei heeft Apple ingehaald: op een na grootste smartphonefabrikant ter wereld lees verder

smartphone

Met MIT’s Vroom wordt je mobiele browser twee keer zo snel lees verder

Apple Qualcomm

‘Waarom Android-fabrikanten binnenkort jaren op Apple achterlopen’ lees verder

Android O Oreo

Android 8.0 Oreo is officieel: dit kunnen we van het koekje verwachten lees verder

Smartphone tegen isolement

Leerlingen in Den Haag krijgen smartphone tegen isolement lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters