MeeGo nu te downloaden op de N900

MeeGo is door Nokia en Intel vrijgegeven voor de Nokia N900 en een aantal Intel-apparaten. De vroege versie van het platform is bedoeld om ontwikkelaars een kijkje in de keuken van MeeGo te geven.

Nokia N900

MeeGo, de fusie van Maemo en Moblin die Nokia en Intel op het Mobile World Congress bekend maakte, is flink in ontwikkeling en de eerste vruchten daarvan zijn nu publiekelijk beschikbaar. De eerste build van MeeGo, die trouwens verre van af is, is vrijgegeven. Volgens de ontwikkelaars van het platform is de build eigenlijk alleen bedoeld voor ontwikkelaars die alvast met MeeGo willen spelen. Hij is zeker niet voor de mainstream-gebruiker van de N900 bedoeld en het schijnt zelfs dat het platform na een flash voor het opstarten een terminal weergeeft.

Niet alleen de N900 werd gisteren voorzien van MeeGo, ook een aantal Intel-apparaten kregen de mogelijkheid het nieuwe platform te gebruiken. Notebooks met een Atom-kern konden MeeGo alvast proberen en ook Moorestown MIDs met Atom-processoren erin werden voorzien van een mogelijke update. Het MeeGo-team heeft gezegd binnenkort meer informatie vrij te geven voor versie 1.0 van MeeGo, die voor maart geplant staat.

N900 MeeGo 

Bron: SlashGear

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

  1. Dominick -

   Er is wel een half werkende testversie, zoals je in dit bericht kunt lezen. Is echter niet aan te raden en ik zou ook zo gauw niet weten hoe je er aan komt.

 1. fonskes -

  als ik het goed begrijp wil nokia van Maemo afstappen en overgaan naar MeeGo. Maar als dat zo is krijgen de mensen di een n900 hebben een update naar MeeGo of moeten we dat dan gaan kopen:S

  1. Dominick -

   Sterker nog: Maemo bestaat niet meer en is samen met Moblin van Intel gefuseerd tot MeeGo. Kan me eigenlijk niet voorstellen dat de N900 een update krijgt.

 2. gwystyl2 -

  Leuk; ik dacht dat MeeGo niet beschikbaar zou zijn voor de N900, maar op deze manier kunnen N900-bezitters mooi een tijd meeliften op de ontwikkeling van MeeGo als Nokia ophoudt met het ondersteunen van Maemo

Whatsapp

Stickers, gericht zoeken en meer: WhatsApp voegt nieuwe functies toe lees verder

Tegenwoordig browse je met Samsung op alle Android smartphones lees verder

youtube app

Altijd op de hoogte: YouTube voegt sectie breaking news toe lees verder

Whatsapp desktop

WhatsApp Status updates ook naar de desktop lees verder

Mewtwo in Pokémon Go

Mewtwo straks als ‘exclusieve’ legendary in Pokémon Go lees verder

meme

Memeois app verzamelt de leukste memes voor je lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters