'MeeGo OS en Limo OS gaan samen om een vuist te kunnen maken tegen Android'

Volgens het Duitse Financieel Dagblad zal Intel morgen bekend maken dat het MeeGo OS samen zal gaan met diens grote concurrent Limo. Met deze stap hopen beide kampen een beter alternatief te kunnen bieden voor onder anderen het Android OS.

Volgens het Duitse FD zal Intel het samengaan van diens OS morgen bekend gaan maken tijdens Intel’s Elements conferentie. Sinds Nokia afscheid had genomen van het MeeGo OS zag Intel volgens geruchten het nog somber in voor haar eigen software. Daarnaast wist MeeGo’s concurrent Limo ook maar weinig tractie te krijgen in de wereld. Limo is door partijen als NEC, Panasonic en Samsung in het leven geroepen om een alternatief te bieden voor de grootmachten op mobiel OS-gebied en dan met name Android om dat deze ook gedeeltelijk open-source is.

Met het eventueel samengaan van beide systemen komen de vier bedrijven opeens een stuk nauwer met elkaar in aanraking op het mobiele vlak. Zo hopen ze meer tractie te krijgen in de markt en meer toestellen uit te rusten met het nieuwe systeem. Onduidelijk is nog hoe het nieuwe systeem eruit zal gaan zien en welke stukken code overgenomen worden van zowel MeeGo als Limo.

De verwachting is dat Intel op woensdag meer los zal laten over een eventuele samenwerking en hoe deze er dan uit zal gaan zien. Samsung zou al broeden op een nieuw OS als alternatief voor Android, dit aangezien de afzet van Bada amper groeit. Wellicht dat deze samenwerking meer perspectief voor Samsung kan bieden.

Google Arts and culture selfie

Google vertelt je op welk schilderij je lijkt: hangt jouw selfie in het Rijksmuseum? lees verder

PUBG

Blijf als laatste overeind in PUBG Mobile met deze vijf tips lees verder

Huawei P20 Pro notch

Zo kom je van de notch af op je Android toestel lees verder

Playerunknown’s BattleGrounds, ook wel bekend als PUBG iOS Android Nederland

Zo installeer je gratis Playerunknown’s BattleGrounds in Nederland op je smartphone lees verder

Whatsapp chat

Zo zie je hoeveel berichten je in WhatsApp hebt verstuurd en ontvangen lees verder

Emoji apps iPhone

Opmerkelijk: Apple verbiedt opeens gebruik emoji in apps 🔥⚠️ lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters