'MeeGo OS en Limo OS gaan samen om een vuist te kunnen maken tegen Android'

Volgens het Duitse Financieel Dagblad zal Intel morgen bekend maken dat het MeeGo OS samen zal gaan met diens grote concurrent Limo. Met deze stap hopen beide kampen een beter alternatief te kunnen bieden voor onder anderen het Android OS.

Volgens het Duitse FD zal Intel het samengaan van diens OS morgen bekend gaan maken tijdens Intel’s Elements conferentie. Sinds Nokia afscheid had genomen van het MeeGo OS zag Intel volgens geruchten het nog somber in voor haar eigen software. Daarnaast wist MeeGo’s concurrent Limo ook maar weinig tractie te krijgen in de wereld. Limo is door partijen als NEC, Panasonic en Samsung in het leven geroepen om een alternatief te bieden voor de grootmachten op mobiel OS-gebied en dan met name Android om dat deze ook gedeeltelijk open-source is.

Met het eventueel samengaan van beide systemen komen de vier bedrijven opeens een stuk nauwer met elkaar in aanraking op het mobiele vlak. Zo hopen ze meer tractie te krijgen in de markt en meer toestellen uit te rusten met het nieuwe systeem. Onduidelijk is nog hoe het nieuwe systeem eruit zal gaan zien en welke stukken code overgenomen worden van zowel MeeGo als Limo.

De verwachting is dat Intel op woensdag meer los zal laten over een eventuele samenwerking en hoe deze er dan uit zal gaan zien. Samsung zou al broeden op een nieuw OS als alternatief voor Android, dit aangezien de afzet van Bada amper groeit. Wellicht dat deze samenwerking meer perspectief voor Samsung kan bieden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

  1. Henk -

    Die MeeGO OS is echt super, kijk maar naar nokia n9. Die moet je alleen halen met MeeGO erop,damm wat werkt dat soepel niet normaal. Nokia moest eigenlijk gewoon met MeeGO doorgaan inplaats van mislukte WP OS.

Pokémon Go Halloween

Deze vijf nieuwe Pokémon zijn nu in Pokémon Go te vangen! lees verder

Nude App

Nude: zo verberg je automatisch naaktfoto’s op je smartphone lees verder

WhatsApp Live Location

Live Location: WhatsApp laat je in real-time zien waar je vrienden zijn lees verder

Pokémon Go Halloween derde generatie update

Halloween update: hackers vinden afbeelding nieuwe Pokémon in Pokémon Go lees verder

Pixel 2 Launcher

Zo download je Google Pixel 2 launcher op elke Android smartphone lees verder

Facebook Messenger toetsenbord

Gebruik jij de Facebook Messenger app? Dan moet je dit lezen lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters