MeeGo-topman definitief over naar HP

Ari Jaaksi, de MeeGo-topman van Nokia, heeft op zijn LinkedIn-pagina aangegeven dat hij daadwerkelijk voor HP is gaan werken. De topman is verantwoordelijk geworden voor het WebOS binnen de producent.

Een maand geleden werd bekend dat Nokia wederom een topman kwijt zou zijn aan een concurrent. Ari Jaaksi was tot voorkort verantwoordelijk voor het Meamo OS binnen Nokia dat later het MeeGo OS werd nadat Intel en Nokia gingen samenwerken op het software vlak. Jaaksi was jaren werkzaam voor de Finnen maar lijkt sinds de nieuwe CEO toch zijn draai niet meer te kunnen vinden binnen de producent. Daarnaast had het nieuwe OS flinke vertraging opgelopen, iets dat uiteindelijk toe te schrijven zou zijn aan Jaaksi aangezien hij eindverantwoordelijk was voor de ontwikkelingen van het OS.

Jaaksi heeft nu via zijn LinkedIn-profiel bekend gemaakt dat hij inderdaad voor HP is gaan werken sinds november van dit jaar, zo ontdekte All About Phones. Jaaksi is nu Vice President WebOS binnen HP en verantwoordelijk voor het gehele OS en diens toekomst en ontwikkelingen. Jaaksi zelf heeft nog niet te kennen gegeven waarom hij weg is gegaan bij Nokia. Nog niet zo lang geleden wist een manager die het WebOS letterlijk had vormgegeven juist de overstap te maken naar Nokia om aan het nieuwe MeeGo OS te werken.

Ari Jaaksi

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Er zijn nog geen reacties op dit artikel achter gelaten. Ben jij de eerste?
iPhone X

Waarom het succes van de iPhone X Google miljarden gaat kosten lees verder

Oppo, dochterbedrijf van BBK

BBK is de op twee na grootste smartphonemaker ter wereld. Precies…wie? lees verder

headphone jack

Waarom Google de headphone jack van de Pixel 2 verwijderde lees verder

OnePlus 3

OnePlus verzamelt teveel privégegevens gebruikers, maar er is goed nieuws lees verder

Google Pixel 2

Waarom het succes van de Pixel 2 slecht zou kunnen zijn voor Google lees verder

Apple opladen

Ikea richt pijlen op Apple met scherpe advertenties lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters