'MeeGo-topman en Samsung-topvrouw stappen over naar HP'

Volgens goede bronnen zou de topman van Nokia die verantwoordelijk was voor het MeeGo OS overstappen naar HP om de mobiele divisie te leiden op het software gebied. Ook een directeur van een Samsung R&D centrum zou zijn overgenomen door HP om de mobiele ontwikkelingen beter te stroomlijnen.

Ari Jaaksi WebOS MeeGo

Volgens de gerenommeerde website genaamd All Things Digital heeft HP een paar hooggeplaatste managers overgenomen van zijn concurrenten. Onlangs wist nog de Vice President voor MeeGo binnen Nokia zijn ontslag in te doen voor een onduidelijke reden. De topman gaf zelf niet aan waarom hij weg ging maar vermoedelijk had dit te maken met het nieuwe management dat bij binnenkomst van de nieuwe CEO geïntroduceerd zal gaan worden. Daarnaast zouden de nieuwe MeeGo-telefoons ook vertraagd zijn waarna Ari Jaaksi zijn ontslag had ingediend. Niets blijkt nu minder waar en volgens All Things Digital is HP na de overname van Palm nieuw vlees aan het aantrekken om haar mobiele activiteiten extra kracht bij te zetten. Jaaksi zou hiervoor een prima kandidaat geweest zijn en het lijkt er nu op dat de beste man weggekocht is bij Nokia door een concurrent.

Ook heeft HP een topvrouw van Samsung overgenomen die in Amerika verantwoordelijk is voor een R&D centrum van de fabrikant. Victoria Colema zou binnen HP verantwoordelijk worden voor de ontwikkeling van applicaties op het volgende generatie WebOS van HP. Jaaksi zou op zijn beurt verantwoordelijk zijn als Vice President WebOS binnen HP. Beide personen zouden nog dit jaar aan de slag gaan bij HP. HP heeft intern ook een paar andere mensen op haar Palm-divisie gezet waaruit moet blijken dat de producent erg fors wil gaan inzetten op mobieltjes en tablets op basis van WebOS.

Het opmerkelijke aan dit verhaal is dat onlangs ook een manager van Palm wist over te stappen naar MeeGo binnen Nokia. Deze manager was verantwoordelijk voor de interface van WebOS zoals we die vandaag de dag kennen. Deze trade-off lijkt dan ook erg veel weg te hebben van een onderonsje tussen grote corporates.

Samsung

Galaxy Note 9: Samsung, Xiaomi en Huawei zijn iets aan het bekokstoven lees verder

Xiaomi

Xiaomi producten liggen binnenkort gewoon in de Kruidvat lees verder

smartphones

FBI en CIA waarschuwen tegen Huawei toestellen lees verder

Google gebouw New York

“Google is niet meer innovatief, maar is een copycat geworden” lees verder

Google logo gezicht

Zeven dingen die je nog niet wist over Google lees verder

Apple

Zeven dingen die je nog niet wist over Apple lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters