MeeGo-topman vertrekt opnieuw bij Nokia

Nokia heeft bekend gemaakt dat het management van de producent opnieuw vormgegeven is. De tweede MeeGo-topman in korte tijd wordt nu aan de kant gezet en daarnaast wordt het bedrijf opgedeeld in twee afdelingen.

Nokia Windows Phone 7

Nadat Nokia eerder op de dag bekend had gemaakt dat het samen met Microsoft een langdurige strategische samenwerking is aangegaan, heeft de producent kort erna ook laten weten dat het management op de schop gaat. Nadat eind vorig jaar MeeGo-topman Ari Jaaksi de overstap maakte van Nokia naar HP is het nu tijd voor de volgende generatie om het veld te ruimen. Nu heeft Alberto Torres aangekondigd dat hij buiten Nokia naar een nieuwe uitdaging opzoek gaat omdat hij waarschijnlijk door het nieuwe management aan de kant is gezet.

Nokia CEO Elop heeft ondertussen een aantal vertrouwelingen aangesteld als Vice Presidents voor verschillende divisies. Ook heeft hij gemeend dat het bedrijf in andere onderdelen moet gaan functioneren. Zo zal er een afdeling Smart Devices gaat komen en een afdeling Mobile Phones. De eerste zal verantwoordelijk zijn voor alle smartphones, waaronder de Windows Phone-smartphones, terwijl de tweede afdeling het moet doen met alle normale telefoons die in grote volumes verkocht moeten gaan worden. Jo Harlow zal de Smart Devices divisie gaan overzien en Mary McDowell de afdeling Mobile Phones. Opvallend is dat de twee vrouwen het voor het zeggen krijgen als het gaat om de hardware bij Nokia.

Al met al blijven de meeste managers op hun plaats zitten ondanks eerdere geruchten. Elop lijkt langzaam maar zeker de organisatie naar zijn hand te gaan zetten met als doel de Amerikaanse markt en een bedrijf dat meer open is richting analisten en pers.

Nokia organisatie

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Er zijn nog geen reacties op dit artikel achter gelaten. Ben jij de eerste?
Ikea draadloos opladen Apple

Ikea richt pijlen op Apple met scherpe advertenties lees verder

HTC Google

Surprise: Google staat op het punt grote smartphonefabrikant over te nemen lees verder

Huawei P10 koopwijzer

Huawei heeft Apple ingehaald: op een na grootste smartphonefabrikant ter wereld lees verder

Apple uitnodiging lanceringsevenement 2017

Het is officieel: Apple bevestigt onthullingsdatum iPhone 8 met uitnodiging lees verder

Huawei

Samsung verreweg de populairste, Huawei kruipt dichterbij Apple lees verder

Apple AR bril?

Alles wijst erop dat Apple binnenkort met een AR bril komt lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters