MeeGo-topman vertrekt opnieuw bij Nokia

Nokia heeft bekend gemaakt dat het management van de producent opnieuw vormgegeven is. De tweede MeeGo-topman in korte tijd wordt nu aan de kant gezet en daarnaast wordt het bedrijf opgedeeld in twee afdelingen.

Nokia Windows Phone 7

Nadat Nokia eerder op de dag bekend had gemaakt dat het samen met Microsoft een langdurige strategische samenwerking is aangegaan, heeft de producent kort erna ook laten weten dat het management op de schop gaat. Nadat eind vorig jaar MeeGo-topman Ari Jaaksi de overstap maakte van Nokia naar HP is het nu tijd voor de volgende generatie om het veld te ruimen. Nu heeft Alberto Torres aangekondigd dat hij buiten Nokia naar een nieuwe uitdaging opzoek gaat omdat hij waarschijnlijk door het nieuwe management aan de kant is gezet.

Nokia CEO Elop heeft ondertussen een aantal vertrouwelingen aangesteld als Vice Presidents voor verschillende divisies. Ook heeft hij gemeend dat het bedrijf in andere onderdelen moet gaan functioneren. Zo zal er een afdeling Smart Devices gaat komen en een afdeling Mobile Phones. De eerste zal verantwoordelijk zijn voor alle smartphones, waaronder de Windows Phone-smartphones, terwijl de tweede afdeling het moet doen met alle normale telefoons die in grote volumes verkocht moeten gaan worden. Jo Harlow zal de Smart Devices divisie gaan overzien en Mary McDowell de afdeling Mobile Phones. Opvallend is dat de twee vrouwen het voor het zeggen krijgen als het gaat om de hardware bij Nokia.

Al met al blijven de meeste managers op hun plaats zitten ondanks eerdere geruchten. Elop lijkt langzaam maar zeker de organisatie naar zijn hand te gaan zetten met als doel de Amerikaanse markt en een bedrijf dat meer open is richting analisten en pers.

Nokia organisatie

 

Samsung

Galaxy Note 9: Samsung, Xiaomi en Huawei zijn iets aan het bekokstoven lees verder

Xiaomi

Xiaomi producten liggen binnenkort gewoon in de Kruidvat lees verder

smartphones

FBI en CIA waarschuwen tegen Huawei toestellen lees verder

Google gebouw New York

“Google is niet meer innovatief, maar is een copycat geworden” lees verder

Google logo gezicht

Zeven dingen die je nog niet wist over Google lees verder

Apple

Zeven dingen die je nog niet wist over Apple lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters