Meer dan 1 miljard smartphones en tablets beschikken over Gorilla Glass

De makers van Gorilla Glass hebben bekendgemaakt dat er inmiddels meer dan 1 miljard apparaten op de wereld zijn die hun technologie gebruiken. De Apple iPhone was het eerste toestel dat over het stevige glas mocht beschikken.

Corning Gorilla Glass 2

Corning, de maker en bedenker van Gorilla Glass, heeft tijdens het presenteren van kwartaalcijfers laten weten dat inmiddels een flinke mijlpaal is behaald. Meer dan 1 miljard tablets, smartphones en computers beschikken over hun technologie om het glaswerk beter te beschermen. Het proces verhardt normaal glas zodat het beter tegen krassen en stoten kan.

De technologie achter het glas is gepatenteerd en vooralsnog geheim. Het verhaal gaat dat Corning per toeval op de technologie is gestuit. Het glas werd per toeval in 1952 ontdekt door de oprichter van Corning doordat hij per ongeluk de oven waarin hij het glas bakte op 900 graden had gezet in plaats van 600 graden. Dit in combinatie met een paar speciale chemicaliƫn zorgde ervoor dat het glas erg robuust werd en als je het liet vallen niet zomaar uit elkaar viel.

Corning kon echter geen markt vinden voor het glas en ging zich vervolgens richten op andere zaken om te produceren. In 2006 sprak echter Steve Jobs de CEO van Corning. De topman van Corning wilde Steve Jobs interesseren voor een techniek die Corning aan het ontwikkelen was, maar Jobs had daar geen oren naar. Tussen neus en lippen door vertelde de topman van Corning nog wel dat ze een andere technologie hadden liggen waar ze al jaren niets mee deden. Het Gorilla Glass was volgens de topman erg hard en stevig en geschikt voor kleinere apparaten, maar niemand wilde het hebben. De reactie van Steve Jobs was toen simpelweg “hoeveel van deze glasplaten kun je per maand produceren?”.

Corning had toen nog niets geproduceerd van Gorilla Glass maar heeft toen hals over kop haar productie en het bedrijf helemaal aangepast op de productie van het glas. Een paar maanden later werd de eerste iPhone met Gorilla Glass naar de markt gebracht door Apple. Het volledige verhaal van Corning is in een uitgebreid Wired-artikel te lezen.

Xiaomi Mi A1 vs Huawei P Smart uitgelicht

Huawei schiet omhoog in Europa, Apple en Samsung incasseren klappen lees verder

Tim Cook iPhone X

Tegenvallende verkopen iPhone X betekenen grote klap voor Samsung lees verder

Apple’s Siri is half zo slim als een zesjarig kind lees verder

Samsung

Wordt dit de killer-functie van de Samsung Galaxy S9? lees verder

iPhone X Face ID

Smartphonefabrikanten zijn haastig bezig met eigen versie Apple’s Face ID lees verder

Samsung Galaxy Note 8 review design

Sorry Apple: we hebben zeer goed nieuws over de Samsung Galaxy Note 9 lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters