Meer dan driekwart van festivalbezoekers gebruikt smartphone om herinneringen vast te leggen

Bezoekers van festivals hebben bijna altijd een smartphone op zak. 77 procent van de bezoekers neemt altijd zijn smartphone mee naar een festival. En 78 procent van die mensen gebruikt het apparaat om foto’s en filmpjes te maken.

Meer dan driekwart van festivalbezoekers gebruikt smartphone om herinneringen vast te leggen schermafbeelding 2013 06 12 om 112903
Mojo Concerts

De cijfers zijn afkomstig van antivirusproducent Norton, die wereldwijd onderzoek heeft gedaan naar het gedrag van festivalgangers. Van de bezoekers van festivals, concerten en openluchtevenementen is 92 procent geneigd om eerst de smartphone in te pakken, en daarna pas wordt gedacht aan contant geld, ID-kaart of pin- en creditcards.

De helft van de mensen die foto’s en filmpjes maakt tijdens een concert of festival, post dat direct op een van de sociale mediakanalen zoals Twitter of Facebook. Vrouwen doen dat vaker dan mannen.

Zo’n hoeveelheid dure apparaten in de drukte van een festival brengt ook gevaren met zich mee, waarschuwt Norton. Smartphones zijn al een paar jaar het meest gestolen voorwerp door zakkenrollers en bij straatroven. Twintig procent van de Nederlanders heeft zijn mobiele apparaat ooit verloren of is ervan bestolen.

Norton tipt dat het verstandig is om het unieke IMEI-nummer van een smartphone of 3G-tablet te noteren voordat een concert wordt bezocht. Via dat nummer kan de politie de daders opsporen. Voorts waarschuwt de antivirusboer dat het verstandig is om een stevig wachtwoord op een smartphone te zetten en niet via openbare WiFi-netwerken gevoelige informatie te benaderen; mobiel bankieren via zo’n netwerk is erg onverstandig.

Uiteraard wijst Norton ook op het bestaan van de apps van dit bedrijf die in de diverse downloadwinkels te vinden zijn, en de smartphone nog wat beter beveiligen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Er zijn nog geen reacties op dit artikel achter gelaten. Ben jij de eerste?
Steve Jobs innovatie

Apple na Steve Jobs: waar blijft de grote innovatie? lees verder

Project Ara

Modulaire smartphone: Google’s Project Ara is springlevend dankzij Facebook lees verder

ARKit

Waarom Apple Android ver achter zich gaat laten als het om augmented reality gaat lees verder

Apple apparaten

Apple toestellen verzamelen steeds meer data, maar het klinkt erger dan het is lees verder

Bixby Voice

Samsung Galaxy S8: waar blijft Bixby Voice? lees verder

Facetime

Elf verborgen iOS 11 features die je moet proberen lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters