Meer dan driekwart van festivalbezoekers gebruikt smartphone om herinneringen vast te leggen

Bezoekers van festivals hebben bijna altijd een smartphone op zak. 77 procent van de bezoekers neemt altijd zijn smartphone mee naar een festival. En 78 procent van die mensen gebruikt het apparaat om foto’s en filmpjes te maken.

Meer dan driekwart van festivalbezoekers gebruikt smartphone om herinneringen vast te leggen schermafbeelding 2013 06 12 om 112903
Mojo Concerts

De cijfers zijn afkomstig van antivirusproducent Norton, die wereldwijd onderzoek heeft gedaan naar het gedrag van festivalgangers. Van de bezoekers van festivals, concerten en openluchtevenementen is 92 procent geneigd om eerst de smartphone in te pakken, en daarna pas wordt gedacht aan contant geld, ID-kaart of pin- en creditcards.

De helft van de mensen die foto’s en filmpjes maakt tijdens een concert of festival, post dat direct op een van de sociale mediakanalen zoals Twitter of Facebook. Vrouwen doen dat vaker dan mannen.

Zo’n hoeveelheid dure apparaten in de drukte van een festival brengt ook gevaren met zich mee, waarschuwt Norton. Smartphones zijn al een paar jaar het meest gestolen voorwerp door zakkenrollers en bij straatroven. Twintig procent van de Nederlanders heeft zijn mobiele apparaat ooit verloren of is ervan bestolen.

Norton tipt dat het verstandig is om het unieke IMEI-nummer van een smartphone of 3G-tablet te noteren voordat een concert wordt bezocht. Via dat nummer kan de politie de daders opsporen. Voorts waarschuwt de antivirusboer dat het verstandig is om een stevig wachtwoord op een smartphone te zetten en niet via openbare WiFi-netwerken gevoelige informatie te benaderen; mobiel bankieren via zo’n netwerk is erg onverstandig.

Uiteraard wijst Norton ook op het bestaan van de apps van dit bedrijf die in de diverse downloadwinkels te vinden zijn, en de smartphone nog wat beter beveiligen.

Xiaomi Mi A1 vs Huawei P Smart uitgelicht

Huawei schiet omhoog in Europa, Apple en Samsung incasseren klappen lees verder

Tim Cook iPhone X

Tegenvallende verkopen iPhone X betekenen grote klap voor Samsung lees verder

Apple’s Siri is half zo slim als een zesjarig kind lees verder

Samsung

Wordt dit de killer-functie van de Samsung Galaxy S9? lees verder

iPhone X Face ID

Smartphonefabrikanten zijn haastig bezig met eigen versie Apple’s Face ID lees verder

Samsung Galaxy Note 8 review design

Sorry Apple: we hebben zeer goed nieuws over de Samsung Galaxy Note 9 lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters