Meer dan een kwart van alle iPhones in Nederland zit niet op het T-Mobile netwerk

Uit een onderzoek van Telecompaper zou blijken dat slechts 70 procent van alle iPhones in Nederland op het T-Mobile netwerk zitten. De rest van de iPhones is aangesloten middels het netwerk van KPN of Vodafone.

Het vakblad Telecompaper heeft onderzoek gedaan naar het gebruik van de iPhone in Nederland. Uit het onderzoek komen een paar interessante cijfers naar voren over de gebruikersgroep van de iPhone. Zo weten de onderzoekers te melden dat er ongeveer 430.000 iPhone-gebruikers in Nederland zijn waarvan een groot deel hun iPhone uit het buitenland heeft. Als direct gevolg hiervan zou slechts 70 procent van de gebruikers gebruik maken van het T-Mobile netwerk. De overige 60.000 personen zouden een simkaart van KPN in hun iPhone hebben zitten en nog eens 50.000 man zou een simkaart van Vodafone toegeëigend hebben voor hun iPhone.

Zowel Vodafone als KPN zijn erg creatief omgegaan met de introductie van de iPhone in Nederland. Vodafone heeft een Super Sim-abonnement geïntroduceerd waarmee gebruikers voor een opvallend lage prijs belminuten en internet krijgen voor hun iPhone. KPN is op zijn beurt begonnen met het importeren van de iPhone uit andere landen om deze vervolgens aan een select aantal klanten te verkopen. Eerder ging het gerucht nog dat KPN deze maand de iPhone zou gaan leveren echter bleek hier achteraf weinig van waar te zijn.

Telecompaper sluit haar betoog met het nieuws dat het opengooien van de markt niet perse hoeft te leiden tot lagere prijzen in combinatie met een iPhone. Volgens de cijfers van andere landen heeft het opengooien van de markt er juist toe geleid dat de afzet toenam maar de prijs van een abonnement in combinatie met een iPhone niet daalde.

iPhone 3GS

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Er zijn nog geen reacties op dit artikel achter gelaten. Ben jij de eerste?
iPhone X

Waarom het succes van de iPhone X Google miljarden gaat kosten lees verder

Oppo, dochterbedrijf van BBK

BBK is de op twee na grootste smartphonemaker ter wereld. Precies…wie? lees verder

headphone jack

Waarom Google de headphone jack van de Pixel 2 verwijderde lees verder

OnePlus 3

OnePlus verzamelt teveel privégegevens gebruikers, maar er is goed nieuws lees verder

Google Pixel 2

Waarom het succes van de Pixel 2 slecht zou kunnen zijn voor Google lees verder

Apple opladen

Ikea richt pijlen op Apple met scherpe advertenties lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters