'Meer dan een op de vijf verkochte smartphones is een phablet'

Het afgelopen kwartaal was meer dan een op de vijf verkochte smartphones een phablet. Om precies te zijn viel 21 procent onder die categorie. Dat meldt marktanalist IDC, die de verkoopcijfers over het derde kwartaal heeft geanalyseerd.

Samsung verscheept vijf miljoen Note 3-telefoons in eerste maand samsung galaxy note 3 review hand

De reuzensmartphones hebben daarmee definitief een plek op de markt veroverd, concludeert IDC. Ooit werd het als een rariteit beschouwd. De Samsung Galaxy Note, die een schermformaat van 5,2 inch had, werd door veel reviewers weggezet als een onhandig ding dat noch een telefoon, noch een tablet was, maar iets daar tussenin. Nu zijn er al veel grotere phablets in omloop, tot schermformaten van meer dan zes inch. En ze worden steeds populairder. Ook Nokia is er onlangs aan begonnen met de Lumia 1320 en Lumia 1520, zodat er nu ook phablets op Windows Phone zijn te krijgen.

De phablets besloegen in hetzelfde derde kwartaal van 2012 nog maar drie procent van de markt, dus de groei zit er aardig in. Een analist van IDC vermoedt dat de afname van het marktaandeel van de iPhone in het derde kwartaal te maken heeft met de groeiende populariteit van smartphones met grotere schermen. Apple biedt zulke telefoons niet. Overigens werden er wel meer iPhones verkocht, maar omdat het totale aantal verkochte smartphones sneller groeit, neemt het marktaandeel af.

Apple zal er – naar het zich laat aanzien – ook niet snel aan beginnen. CEO Tim Cook van Apple heeft niet lang geleden gezegd dat Apple zo’n apparaat niet zal maken omdat er altijd moet worden ingeleverd op batterijvermogen en andere compromissen waar Apple niet aan wil beginnen. Toch gaan er geruchten dat ook Apple volgend jaar aan een iPhone Max zal beginnen, maar of dat bewaarheid wordt, valt nog maar te bezien.

Bron: Electronista

tags:
  OnePlus 6

  We zijn verhuisd naar WANT.nl ⚠︎ lees verder

  Beste budgetsmartphones uitgelicht

  Dit zijn de vijf beste budgetsmartphones van september 2018 lees verder

  smartphone auto

  OnePlus problemen met Waze app eindelijk opgelost lees verder

  Samsung J2 Core

  Ook Samsung stapt op de Android Go trein en komt met eerste toestel lees verder

  Volgende week is het zover: lancering Huawei Mate 20 Lite lees verder

  Sony

  Sony legt uit waarom je zo lang moet wachten op je Android Pie update lees verder

  Volg ons via

  Nieuwsbrief

  Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters