'Meer dan een op de vijf verkochte smartphones is een phablet'

Het afgelopen kwartaal was meer dan een op de vijf verkochte smartphones een phablet. Om precies te zijn viel 21 procent onder die categorie. Dat meldt marktanalist IDC, die de verkoopcijfers over het derde kwartaal heeft geanalyseerd.

Samsung verscheept vijf miljoen Note 3-telefoons in eerste maand samsung galaxy note 3 review hand

De reuzensmartphones hebben daarmee definitief een plek op de markt veroverd, concludeert IDC. Ooit werd het als een rariteit beschouwd. De Samsung Galaxy Note, die een schermformaat van 5,2 inch had, werd door veel reviewers weggezet als een onhandig ding dat noch een telefoon, noch een tablet was, maar iets daar tussenin. Nu zijn er al veel grotere phablets in omloop, tot schermformaten van meer dan zes inch. En ze worden steeds populairder. Ook Nokia is er onlangs aan begonnen met de Lumia 1320 en Lumia 1520, zodat er nu ook phablets op Windows Phone zijn te krijgen.

De phablets besloegen in hetzelfde derde kwartaal van 2012 nog maar drie procent van de markt, dus de groei zit er aardig in. Een analist van IDC vermoedt dat de afname van het marktaandeel van de iPhone in het derde kwartaal te maken heeft met de groeiende populariteit van smartphones met grotere schermen. Apple biedt zulke telefoons niet. Overigens werden er wel meer iPhones verkocht, maar omdat het totale aantal verkochte smartphones sneller groeit, neemt het marktaandeel af.

Apple zal er – naar het zich laat aanzien – ook niet snel aan beginnen. CEO Tim Cook van Apple heeft niet lang geleden gezegd dat Apple zo’n apparaat niet zal maken omdat er altijd moet worden ingeleverd op batterijvermogen en andere compromissen waar Apple niet aan wil beginnen. Toch gaan er geruchten dat ook Apple volgend jaar aan een iPhone Max zal beginnen, maar of dat bewaarheid wordt, valt nog maar te bezien.

Bron: Electronista

tags:
  Render Google Pixel 3 XL Phone Designer

  Dit is de Pixel 3 XL in verschillende kleurtjes lees verder

  USB-C

  Laad je volgend jaar jouw iPhone ook op met een USB-C lader? lees verder

  OnePlus 6 preview design

  Waarom de OnePlus 6 op het moment de beste keuze is lees verder

  LG G7 ThinQ review design

  Eerste gerucht LG G8 ThinQ nu al opgedoken lees verder

  iPhone X Plus resolutie

  iOS 12 verklapt mogelijk details iPhone X Plus lees verder

  Blackberry KEY2

  Blackberry KEY2 officieel gelanceerd: eerste Blackberry met dubbele camera lees verder

  Volg ons via

  Nieuwsbrief

  Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters