'Meer dan een op de zes Samsung Galaxy Tabs teruggebracht'

Meer dan een op de zes Samsung galaxy Tabs in Amerika wordt binnen enkele weken weer teruggebracht naar de winkel. Klanten hoeven ‘m niet meer en willen hun geld terug, of toch een iPad.

Samsung Galaxy Tab AAP

De verkoopcijfers liepen al achter bij de verwachtingen van Samsung. En nu komt dit er ook nog bij. Consumenten brengen het apparaat veel vaker terug dan zijn directe concurrent, de iPad van Apple. Terwijl zestien procent van de Tabs wordt teruggebracht door teleurgestelde kopers, gebeurt dat met slechts twee procent van de iPads.

De cijfers zijn onderzocht door ITG Investment Research, dat de cijfers kreeg van zesduizend telefoonwinkels in Amerika. De periode tussen november, toen de tablet werd geïntroduceerd, tot half januari is onderzocht.

Extra vervelend voor Samsung is dat het percentage teruggebrachte tablets is gestegen in die periode. In het begin keerde dertien procent terug. In januari, na de golf kerstcadeautjes, steeg dat percentage eerst naar vijftien en toen naar zestien procent.

Iets dergelijks gebeurde ook met een Toshiba-tablet die op Android Froyo liep, net als de Samsung Galaxy Tab. De software viel de klanten zwaar tegen. Google heeft eerder verklaard dat de huidige versies van Android ongeschikt zijn voor tablets; het besturingssysteem is ontworpen voor smartphones die veel kleinere schermen hebben. Er is nu wel een tablet-versie van Android in de maak: Honeycomb 3.0. Die versie heeft op veel recensenten al een goede indruk gemaakt, en tablets met dit besturingssysteem komen binnenkort op de markt.

Of het representatief is valt niet te zeggen, maar in Nederland staan momenteel 165 Galaxy Tabs te koop op Marktplaats. Geen klein aantal voor een net gelanceerd apparaat.

Bron: All Things D

Chrome OS Acer tablet Google

Google verovert educatieve markt: Chrome OS komt naar tablets lees verder

Google Pixel C Apple

De Android-tablet markt ligt op zijn gat, met Apple als grote winnaar lees verder

Apple iPad dunne schermranden

Insiders verklappen details volgende iPad: dunne schermranden en meer lees verder

Luna Display iPad

Deze dongel maakt van je iPad camera een extra homeknop lees verder

Microsoft Surface Mini

Drie jaar later: specificaties en foto’s geschrapte Microsoft Surface Mini gelekt lees verder

Samsung Galaxy Tab S3 hands-on

Acht onmisbare geoptimaliseerde apps voor je Android tablet lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters