Meer dan eenderde Androidbezitters gaat voor beste smartphone die er is

Google maakte gisteren bekend dat er nu dagelijks anderhalf miljoen Androidtelefoons worden geactiveerd, en meldde daarbij een ander aardig weetje: 35% van alle nieuwe gebruikers koopt een nieuwe telefoon omdat zij het beste en laatste toestel willen hebben dat op de markt is.

Sony Xperia J vs Xperia T IFA

Dat blijkt uit een onderzoek dat Google heeft laten uitvoeren onder twee miljoen consumenten die onlangs een nieuwe telefoon kochten.

Dat meer dan eenderde van de consumenten een nieuwe telefoon wil om maar de laatste en beste smartphone te bezitten, is nieuw. Vorig jaar was het nog maar een kwart die er zo over dacht. Het aantal Androidklanten dat deze reden opvoert om een nieuwe telefoon te kopen is dus met tien procent gestegen.

Enkele andere cijfers uit het onderzoek van Google vermelden dat 42% van de mensen die een telefoon kochten, domweg toe waren aan een ander. Negentien procent maakte de overstap naar een andere provider, zeventien procent wilde op een sneller en betrouwbaarder netwerk, en twaalf procent kocht een nieuw toestel omdat het oude kapot of gestolen was.

Bij de keuze voor toestel en abonnement kiest 32% van de ondervraagden eerst voor een telefoon, en dan pas voor een provider. Onder de mensen die van provider wisselen, stijgt dat percentage naar 48% . Tachtig procent van de kopers onderzoekt online wat het beste volgende toestel is.

Meer dan driekwart van de telefoonkopers, 76%, bezoekt drie of meer merksites als ze naar een telefoon op zoek zijn. De research vindt bij 57% van de ondervraagden twee weken voor de aankoop plaats. En dertig procent gebruikt zijn oude mobiel zelf bij de aankoop, door er prijzen mee te vergelijken. In telefoonwinkels trekt 39% zijn telefoon te voorschijn om te checken of de aanbiedingen daar goedkoper of duurder zijn dan elders.

Video’s over telefoons zijn ook belangrijk voor aanstaande kopers van een toestel. 34% van de ondervraagden kijkt zeker een half uur video over toestellen online, voordat tot een aankoop wordt besloten.

Bron: Android Authority

Android P 9.0

Deze smartphones krijgen allemaal Android P lees verder

Wiko view 2

Wiko View 2 Review lees verder

Samsung Galaxy S10 geen achter vingerafdrukscanner

‘Samsung Galaxy S10 krijgt geen vingerafdrukscanner achterop’ lees verder

Light smartphone met negen camera's

Light werkt aan smartphone met negen camera’s lees verder

iPhone X Plus dummy

iPhone X Plus en iPhone 9 dummies opgedoken in video lees verder

Pixel 3 XL render

360-graden Pixel 3 en Pixel 3 XL renders gelekt lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters