Meer dan kwart Europese mobiele bellers wil volgend jaar internetten op telefoon

Een onderzoek van de Mobile Marketing Association heeft uitgewezen dat maar liefst 28% van de mobiele bellers in Europa volgend jaar op wekelijkse basis internet wil gebruiken op zijn telefoon. Social media, maps, weer, zoeken en nieuws zijn de grootste drijfveren.

Vlag europa

Onlangs voerde de Mobile Marketing Association een onderzoek uit onder Europese bellers waarin vragen over mobiel internet gesteld werden. Maar liefst 28% van de Europese mobiele bellers is volgend jaar van plan om minimaal één keer per week te internetten via hun mobieltje. In Engeland lag dat percentage met 36% het hoogste, wat dus betekent dat meer dan één derde van de Engelsen die een telefoon hebben ook het internet op gaat met hun telefoon. De voorspelling dat mobiel internet ooit meer gebruikt zal worden dan internet op de PC lijkt dan ook erg aannemelijk te worden met dit onderzoek. Gebruikers vinden het bij internetten op hun telefoon belangrijk dat de sites snel laden en overzichtelijk zijn op een klein schermpje volgens de MMA.

De belangrijkste redenen om het internet op te gaan via de telefoon waren social networking, navigatie, weer, nieuws en het opzoeken van informatie. In het Verenigd Koninkrijk en Frankrijk was navigatie de belangrijkste drijfveer om het mobiele web onveilig te maken, terwijl Duitsers liever nieuws op hun telefoon lezen. Waarschijnlijk zal social networking een steeds belangrijkere behoefte gaat worden op het gebied van mobiel internetten, terwijl navigatie zal verdwijnen gezien de offline kaarten die steeds meer gratis aangeboden worden.

Ralph Risk, Marketing Director EMEA van Lightspeed Research, ziet met deze cijfers een mooie kans voor bedrijven om gebruikers ‘tegen te komen’ via reclame. Daarbij merkt Risk wel op dat het belangrijk is om te begrijpen hoe gebruikers het mobiele web gebruiken voordat deze kans succesvol benut kan worden.

Bron: Cellular News

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Er zijn nog geen reacties op dit artikel achter gelaten. Ben jij de eerste?
iPhone X

Waarom het succes van de iPhone X Google miljarden gaat kosten lees verder

Oppo, dochterbedrijf van BBK

BBK is de op twee na grootste smartphonemaker ter wereld. Precies…wie? lees verder

headphone jack

Waarom Google de headphone jack van de Pixel 2 verwijderde lees verder

OnePlus 3

OnePlus verzamelt teveel privégegevens gebruikers, maar er is goed nieuws lees verder

Google Pixel 2

Waarom het succes van de Pixel 2 slecht zou kunnen zijn voor Google lees verder

Apple opladen

Ikea richt pijlen op Apple met scherpe advertenties lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters