Meer dan kwart Europese mobiele bellers wil volgend jaar internetten op telefoon

Een onderzoek van de Mobile Marketing Association heeft uitgewezen dat maar liefst 28% van de mobiele bellers in Europa volgend jaar op wekelijkse basis internet wil gebruiken op zijn telefoon. Social media, maps, weer, zoeken en nieuws zijn de grootste drijfveren.

Vlag europa

Onlangs voerde de Mobile Marketing Association een onderzoek uit onder Europese bellers waarin vragen over mobiel internet gesteld werden. Maar liefst 28% van de Europese mobiele bellers is volgend jaar van plan om minimaal één keer per week te internetten via hun mobieltje. In Engeland lag dat percentage met 36% het hoogste, wat dus betekent dat meer dan één derde van de Engelsen die een telefoon hebben ook het internet op gaat met hun telefoon. De voorspelling dat mobiel internet ooit meer gebruikt zal worden dan internet op de PC lijkt dan ook erg aannemelijk te worden met dit onderzoek. Gebruikers vinden het bij internetten op hun telefoon belangrijk dat de sites snel laden en overzichtelijk zijn op een klein schermpje volgens de MMA.

De belangrijkste redenen om het internet op te gaan via de telefoon waren social networking, navigatie, weer, nieuws en het opzoeken van informatie. In het Verenigd Koninkrijk en Frankrijk was navigatie de belangrijkste drijfveer om het mobiele web onveilig te maken, terwijl Duitsers liever nieuws op hun telefoon lezen. Waarschijnlijk zal social networking een steeds belangrijkere behoefte gaat worden op het gebied van mobiel internetten, terwijl navigatie zal verdwijnen gezien de offline kaarten die steeds meer gratis aangeboden worden.

Ralph Risk, Marketing Director EMEA van Lightspeed Research, ziet met deze cijfers een mooie kans voor bedrijven om gebruikers ‘tegen te komen’ via reclame. Daarbij merkt Risk wel op dat het belangrijk is om te begrijpen hoe gebruikers het mobiele web gebruiken voordat deze kans succesvol benut kan worden.

Bron: Cellular News

Samsung

Galaxy Note 9: Samsung, Xiaomi en Huawei zijn iets aan het bekokstoven lees verder

Xiaomi

Xiaomi producten liggen binnenkort gewoon in de Kruidvat lees verder

smartphones

FBI en CIA waarschuwen tegen Huawei toestellen lees verder

Google gebouw New York

“Google is niet meer innovatief, maar is een copycat geworden” lees verder

Google logo gezicht

Zeven dingen die je nog niet wist over Google lees verder

Apple

Zeven dingen die je nog niet wist over Apple lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters