Meer details Samsung Galaxy S9 en Galaxy S9 Plus opgedoken!

In januari gaat Samsung naar verwachting de Samsung Galaxy S9 en Galaxy S9 Plus onthullen. Naar verluidt gaat de fabrikant zelfs drie verschillende varianten introduceren. En dan hebben we de Galaxy S9 Active nog niet eens meegeteld. Daarover kun je hier meer lezen. Vandaag is er een ander gerucht opgedoken.

Samsung Galaxy S9: vol inzetten op gezichtsherkenning

Een betrouwbare bron van het Koreaanse ETNews heeft namelijk eerdere geruchten bevestigd. Apple neemt met de iPhone X op een gewaagde manier afscheid van de vingerafdrukscanner. De techgigant stapt volledig over op Face ID, een gezichtsherkenningssysteem.

Samsung wil natuurlijk niet achterblijven. Je kunt de toestellen van de fabrikant al enkele jaren ontgrendelen met je iris en je gezicht, maar helaas werken beide methodes allesbehalve vlekkeloos. Hetzelfde geldt voor de gezichtsherkenningsoptie die standaard in Android gebakken zit.

Samsung Galaxy S9 Plus headphone jack

De bron van de Koreaanse publicatie bevestigt dat Samsung daar nu hard aan werkt. Een open deur, maar wel een interessante bevestiging. De techgigant wil zijn biometrische authenticatiemethodes flink verbeteren op het gebied van software. Daarbij wordt de nadruk vooral gelegd op de snelheid. Andere bronnen wijzen ook op verbeteringen op het gebied van hardware, maar daarover wordt in dit bericht niks genoemd.

Bekende 8MP selfiecamera

Daarnaast is gelekt dat de Galaxy S9 en Galaxy S9 Plus een 8MP selfiecamera krijgen, dezelfde sensor als die van de Galaxy S8 en Galaxy S8 Plus. Geen grote verbetering dus, al zou je kunnen beargumenteren dat dat ook niet nodig is. De selfiecamera van Samsungs huidige lineup is meer dan capabel.

Het blijft een lastige afweging. De gezichtsherkenningsmethode van de OnePlus 5T is bijvoorbeeld razendsnel, maar makkelijker te misleiden dan bijvoorbeeld Samsung’s irisscanner. De irisscanner is minder inbraakgevoelig, maar daarmee ook langzamer. De consument heeft misschien liever een razendsnelle en iets minder veilige methode, maar fabrikanten kunnen daar niet mee wegkomen.

Galaxy S9
Render: PhoneArena

Kan Samsung binnen korte tijd met een flinke upgrade op dit gebied komen? Dat gaan we in januari ontdekken. In de tussentijd kun je hier de laatste geruchten rondom dit onderwerp ontdekken.

Essential Phone

‘Essential Phone opvolger gecanceld: staat Essential nu al te koop?’ lees verder

Xiaomi Mi 8

Gelekte video toont Xiaomi Mi 8: primeur voor Android lees verder

Vivo Apex

Eerste echt randloze smartphone komt volgende maand lees verder

HTC U12+

HTC U12+ gelanceerd: het grootste en spannendste HTC toestel tot nu toe lees verder

OnePlus 6 vs. Galaxy 9+

OnePlus 6 is sneller dan Galaxy S9+ en iPhone X lees verder

HTC onthult per ongeluk HTC U12+ op website lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters