Meer details Samsung Galaxy S9 en Galaxy S9 Plus opgedoken!

In januari gaat Samsung naar verwachting de Samsung Galaxy S9 en Galaxy S9 Plus onthullen. Naar verluidt gaat de fabrikant zelfs drie verschillende varianten introduceren. En dan hebben we de Galaxy S9 Active nog niet eens meegeteld. Daarover kun je hier meer lezen. Vandaag is er een ander gerucht opgedoken.

Samsung Galaxy S9: vol inzetten op gezichtsherkenning

Een betrouwbare bron van het Koreaanse ETNews heeft namelijk eerdere geruchten bevestigd. Apple neemt met de iPhone X op een gewaagde manier afscheid van de vingerafdrukscanner. De techgigant stapt volledig over op Face ID, een gezichtsherkenningssysteem.

Samsung wil natuurlijk niet achterblijven. Je kunt de toestellen van de fabrikant al enkele jaren ontgrendelen met je iris en je gezicht, maar helaas werken beide methodes allesbehalve vlekkeloos. Hetzelfde geldt voor de gezichtsherkenningsoptie die standaard in Android gebakken zit.

Samsung Galaxy S9 Plus headphone jack

De bron van de Koreaanse publicatie bevestigt dat Samsung daar nu hard aan werkt. Een open deur, maar wel een interessante bevestiging. De techgigant wil zijn biometrische authenticatiemethodes flink verbeteren op het gebied van software. Daarbij wordt de nadruk vooral gelegd op de snelheid. Andere bronnen wijzen ook op verbeteringen op het gebied van hardware, maar daarover wordt in dit bericht niks genoemd.

Bekende 8MP selfiecamera

Daarnaast is gelekt dat de Galaxy S9 en Galaxy S9 Plus een 8MP selfiecamera krijgen, dezelfde sensor als die van de Galaxy S8 en Galaxy S8 Plus. Geen grote verbetering dus, al zou je kunnen beargumenteren dat dat ook niet nodig is. De selfiecamera van Samsungs huidige lineup is meer dan capabel.

Het blijft een lastige afweging. De gezichtsherkenningsmethode van de OnePlus 5T is bijvoorbeeld razendsnel, maar makkelijker te misleiden dan bijvoorbeeld Samsung’s irisscanner. De irisscanner is minder inbraakgevoelig, maar daarmee ook langzamer. De consument heeft misschien liever een razendsnelle en iets minder veilige methode, maar fabrikanten kunnen daar niet mee wegkomen.

Galaxy S9
Render: PhoneArena

Kan Samsung binnen korte tijd met een flinke upgrade op dit gebied komen? Dat gaan we in januari ontdekken. In de tussentijd kun je hier de laatste geruchten rondom dit onderwerp ontdekken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Er zijn nog geen reacties op dit artikel achter gelaten. Ben jij de eerste?
Vivo vingerafdrukscanner geruchten

Fabrikant onthult eerste vingerafdrukscanner in scherm, hint naar Samsung Galaxy S9 lees verder

Samsung Galaxy S7 Edge na 48 uur straling

De Consumentenbond: “Koop de Samsung Galaxy S7 (Edge) niet meer” lees verder

Apple iPhone X samsung verkopen

Consumenten zijn positiever over Galaxy smartphones, dan over iPhones lees verder

Xiaomi Mi Mix 3

‘Achterkant Xiaomi Mi Mix 3 gelekt: iPhone X-lookalike?’ lees verder

opvouwbare smartphone

Gaat Samsung’s opvouwbare smartphone echt floppen? lees verder

Is je iPhone langzaam? ‘Nieuwe accu maakt oude iPhones sneller’ lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters