Meer details Windows Marketplace worden bekend

Microsoft heeft onlangs meer details bekendgemaakt over haar nieuwe Marketplace. De informatie is vooral gericht op developers, voor consumenten is er niet veel meer bekend dan wat we al wisten.

Microsoft tasNog niet zo lang geleden ging de officiële pagina van Microsoft’s ‘Windows Mobile Marketplace’ online. Het wachten was toen nog op meer details over de winkel, die zijn er nu gekomen. Hoewel nog lang niet alles bekend is en we nog steeds geen releasedatum voor de shop weten, is er zeker voor developers wat interessante informatie vrijgegeven vandaag. De informatie gaat vooral over de financiën en het registratieproces voor nieuwe applicaties. Microsoft belooft dat dat doorzichtiger gaat worden dan bij Apple het geval is.

In tegenstelling tot de potdichte en vage registratie- en selectieprocedure die we van Apple kennen, zal Microsoft alles helemaal open maken. Volgens het persbericht dat vandaag uitgestuurd werd, zal Microsoft ontwikkelaars alle up-to-date details over het verloop van de registratie van hun applicatie laten weten vanaf het moment dat zij zich aangemeld hebben. Hiermee probeert Microsoft het allemaal wat vloeiender en transparanter dan bij Apple te laten verlopen. Ontwikkelaars kunnen trouwens nu al beginnen met ontwikkelen via Microsoft’s developer site. Alle details zullen deze lente beschikbaar worden en vanaf de zomer kunnen developers daadwerkelijk applicaties aandragen. We verwachten dan ook dat de winkel iets later deze zomer open zal gaan.

Net zoals dat bij andere applicatiewinkels het geval is, krijgen ontwikkelaars 70% van de opbrengst van hun applicaties. Wat Microsoft echter anders doet, is dat ontwikkelaars met een ‘abonnement’ van $99 per jaar slechts vijf applicaties kunnen indienen. Voor iedere extra applicatie zal een ontwikkelaar 99 dollar bovenop de abonnementskosten moeten betalen. Kortingen zijn beschikbaar voor studenten via het ‘DreamSpark’-programma. Een ander verschil is dat je als ontwikkelaar je applicatie per regio kan prijzen, waardoor je meer gerichte marketing kan toepassen. Gratis applicaties indienen is ook mogelijk, maar met het oog op de kosten voor het aandragen lijkt dat niet echt rendabel voor ontwikkelaars.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

   1. dutchietor -

    De keuze van 'open' is goed, dit leid in ieder geval sneller tot meerdere apps dan bij de Iphone het geval was.

   2. Dominick -

    Dat is waar, maar ze moeten echt iets aan het besturingssysteem zelf gaan doen, anders is dit een beetje onzinnig wat mij betreft. Die interface is zo ontzettend lelijk en onhandig 🙁

Pokémon Go Halloween

Deze vijf nieuwe Pokémon zijn nu in Pokémon Go te vangen! lees verder

Nude App

Nude: zo verberg je automatisch naaktfoto’s op je smartphone lees verder

WhatsApp Live Location

Live Location: WhatsApp laat je in real-time zien waar je vrienden zijn lees verder

Pokémon Go Halloween derde generatie update

Halloween update: hackers vinden afbeelding nieuwe Pokémon in Pokémon Go lees verder

Pixel 2 Launcher

Zo download je Google Pixel 2 launcher op elke Android smartphone lees verder

Facebook Messenger toetsenbord

Gebruik jij de Facebook Messenger app? Dan moet je dit lezen lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters