Meer gratis apps voor Android dan voor iPhone

Android mag weer een mijlpaal noteren: het aantal gratis apps in de Android Market is groter dan het aantal gratis apps in de App Store van Apple. Het totaal aantal apps blijft wel groter bij de iPhone.

Apple App Store 10 miljard

Android is al flink bezig om iOS van Apple in te halen; vele Androidtoestellen zitten de iPhone op de hielen en het is al berekend dat Android wereldwijd marktleider gaat worden, zeker als Nokia’s Symbian wegvalt. Eén van de zaken waarbij de iPhone altijd voor bleef liggen op Android, was het aantal apps. Maar daar lijkt een kentering in te komen.

Er komen niet alleen steeds meer Android apps, maar die zijn ook veel vaker gratis dan de iPhone-apps. Google verkoopt nu in zijn Android Market 134.342 gratis apps, terwijl het aantal de gratis programmaatjes bij iOS op 121.845 blijft steken.

Het grote aandeel gratis apps bij Android wordt niet verklaard, maar kan wel eens te maken hebben met het feit dat het in de Android Market lastiger is dan bij de iPhone om een app te betalen. Veel mensen laten de betaalde apps daarom links liggen. Aan de gratis apps kan bovendien ook een aardig centje verdiend worden, door Google er advertenties in te laten vertonen.

In termen van totalen komt Android nog niet verder dan tweederde van het totale aantal apps vergeleken met het aanbod voor de iPhone.

De App Store van Apple is daarmee nog altijd veruit de grootste downloadwinkel, hoewel de groei van het aantal apps begint af te remmen. Onderzoekers van Distimo, die de cijfers achterhaalden, denken dat Android straks ook qua aantal apps iOS en Apple voorbijstreeft. Dat zou nog voor het einde van dit jaar gebeuren. Maar dat wordt alleen werkelijkheid als alle platforms blijven doorgroeien zoals nu.

apps

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Er zijn nog geen reacties op dit artikel achter gelaten. Ben jij de eerste?
iOS Android

Waarom de keuze tussen iOS en Android nog steeds belangrijk is lees verder

Playerunknown’s BattleGrounds, ook wel bekend als PUBG iOS Android Nederland

Zo installeer je gratis Playerunknown’s BattleGrounds in Nederland op je smartphone lees verder

Whatsapp chat

Zo zie je hoeveel berichten je in WhatsApp hebt verstuurd en ontvangen lees verder

Android P 9.0

‘Android P 9.0 omarmt notch en redesign moet iPhone-gebruikers overhalen’ 🔥 lees verder

Samsung heeft eindelijk zijn belabberde emoji gefixt lees verder

Smartphones samsung IDC vlaggenschepen smartphonemarkt phoneswap

Zo maak je je Android toestel net zo snel als een iPhone lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters