Meer informatie over de HTC Vision komt naar boven

De HTC Vision was al een keer eerder opgedoken, maar zonder erg veel details. Deze details zijn nu wel uitgelekt, en een mogelijke processor voor de Vision is onderweg naar HTC vanuit Qualcomm.

HTC Vision mockup

Een maand geleden kwam de HTC Vision al een keer in het geruchtencircuit naar boven. Het toestel zou een soort Desire met qwerty-toetsenbord moeten worden als we de toenmalige geruchten mogen geloven, maar dat blijkt nu niet zo te zijn. Volgens nieuwe geruchten zou het toestel een schermdiameter van 4,3 inch hebben, is er een 8-megapixelcamera aan boord en zal het toestel op Android 3.0 gaan draaien. Het toestel komt er uiteraard niet zo uit te zien als de foto hiernaast weergeeft, dit is slechts een mock-up die gemaakt is uit een foto van de Desire en de Touch Pro2.

Ook de processor zou een update krijgen, maar daar is nog een beetje onduidelijkheid over. Mobile Tech Addicts spreekt van een dual-core 800MHz-processor, terwijl Qualcomm net begonnen is met het uitleveren van haar nieuwe generatie Snapdragon-chipsets die volgens Ubergizmo goed in de nieuwe telefoon van HTC terecht kunnen komen. Deze MSM8260 en MSM8660 hebben een dual-core CPU met een kloksnelheid van 1,2GHz. Het kan natuurlijk ook dat deze processoren voor een andere telefoon bestemd zijn, maar duidelijk is dat HTC ze binnenkort zal gaan gebruiken binnen haar portfolio.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

 1. Martijn -

  Ja! Op zoiets dergelijks zit ik al een tijdje te wachten: een Android telefoon van HTC met een fysiek toetsenbord. Begin dit jaar hadden we de geruchten over een HTC Espresso, echter daar niets meer van vernomen. Een maandje geleden dook de naam van de HTC Vision op. En nu komt er langzamerhand wat meer informatie over vrij.

  Als de geruchten kloppen vind ik het scherm wel ietwat aan de grote kant. Maar dan vraag ik we wel af: wordt dit dan misschien de eerste telefoon met dual-core? En de eerste telefoon met Android 3.0? En wanneer staat eigenlijk de release van Android 3.0 gepland?

  1. gwystyl2 -

   Ik had voor mijn huidige telefoon (Samsung Spica) een SonyEricsson Xperia X1, en ik had verwacht dat ik het toetsenbord enorm zou gaan missen. Niets is minder waar: met het onscreen toetsenbord Swype gaat typen veel sneller en natuurlijker dan ik op mijn X1 ooit voor elkaar kreeg. Met het standaard Android toetsenbord of HTC toetsenbord gaat het ook redelijk, zeker in landscape. Niet makkelijker, maar zeker niet moeilijker dan op de X1.

   Het scherm wordt me wel te groot; een grootte van 3.7" met een resolutie van 800/854 x 480 is prima. De 320 x 480 die ik nu heb vind ik wel een teruggang vergeleken met de 800 x 480 die de X1 had.

 2. koen87 -

  Misschien wel een teruggeklokte MSM8660 op 800 Mhz per core. Daarmee besparen ze dan weer wat energie 🙂
  Wel vreemd om te zien dat de schermgrootte in de nieuwe smartphones steeds groter wordt. Ik ben erg tevreden over mijn 3,7" Nexus scherm, groter hoeft niet 🙂

  1. Dominick -

   Denk niet dat HTC dat ooit bij een high-end-telefoon zal doen. Die schermen mogen van mij ook wel wat kleiner idd. 3.5 vind ik eigenlijk wel de max.

Nokia 8 Pro

High-end Nokia 8 Pro gelekt met innovatieve camera lees verder

LG G6, voorloper LG G7

LG G7 komt in juni uit: opvallende specificaties gelekt lees verder

Samsung Galaxy S10 Plus

Eerste Samsung Galaxy S10 leak duikt week voor onthulling Galaxy S9 op lees verder

iPhone X batterij

Tegenvallende iPhone X verkopen leveren Samsung problemen op lees verder

Samsung Galaxy Note 8 review design

We hebben slecht nieuws over de Samsung Galaxy Note 9 lees verder

De batterij van deze vijf smartphones gaat het langst mee lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters