Meer informatie over Honor 7 uitgelekt

Er is via Gizmochina weer wat meer informatie bekend over de Honor 7 en de Honor 7 Plus, twee nieuwe toestellen die Huawei waarschijnlijk ook in Europa op de markt zal brengen. Opvallend is dat er nu ineens getwijfeld wordt aan de aanwezigheid van een vingerafdruksensor op de achterkant van de nieuwe toestellen.

“Honor 7 Plus komt waarschijnlijk pas in september of later”

Zoals al eerder via geruchten bekend is geworden, komt Huawei met twee opvolgers van de Honor 6. Een high-endversie en een wat lager gespecificeerde variant. Beide telefoons lopen op de Kirin 935-chipset, die Huawei in eigen huis heeft ontwikkeld. De verschillen beginnen bij het ramgeheugen en het interne geheugen. De high-endvariant zou 4GB ram krijgen, de andere moet het doen met 3GB. Het interne geheugen zou bij de high-endversie 64GB groot zijn en bij de andere 16GB.

Over de vingerafdruksensor wordt dus getwijfeld, hoewel op uitgelekte plaatjes te zien is dat er een vierkantje onder de camera op de achterkant prijkt dat sprekend lijkt op de vingerafdruksensor op de Huawei Ascend Mate 7. Over het formaat van beide toestellen lekte eerder uit dat de Honor 7 Plus een phablet zou worden met een 5,5-inch scherm. Dit wordt nu weer tegengesproken; beide Honor 7-varianten zouden een 5-inch scherm krijgen met dezelfde 1080 pixelresolutie, en ook worden ze allebeli voorzien van een 13-megapixelcamera met optische beeldstabilisatie (OIS), een 3280 mAh batterij en Android 5.0 Lollipop.

Het is mogelijk dat dit gewoon twee Honor 7-varianten zijn, en dat de Honor 7 Plus later in het jaar pas wordt aangekondigd. Dan is er dus sprake van drie Honor 7-varianten. Dit zou echter goed het geval kunnen zijn, omdat Huawei momenteel werkt aan een nieuwe processor – de Kirin 950 – die goed zou passen in de grotere, en dan ook snellere Honor 7 Plus. Die processor is naar verwachting pas ergens rond september klaar voor massaproductie, wat inhoudt dat de Honor 7 Plus nog even in de fabriek op de plank blijft liggen totdat dit belangrijke onderdeel erin kan worden gestopt.

De prijzen in China voor de twee Honor 7-varianten zijn ook al uitgelekt: 295 en 385 euro. Bedenk dat daar in Nederland sowieso nog btw bovenop komt, en dat het prijsbeleid van Huawei in Europa afwijkt van dat in China, dus deze prijzen bieden vooralsnog weinig houvast.

Meer informatie over Honor 7 uitgelekt honor 7 1 
Meer informatie over Honor 7 uitgelekt honor 7 2 
Meer informatie over Honor 7 uitgelekt honor 7 3 
OnePlus 6

We zijn verhuisd naar WANT.nl ⚠︎ lees verder

Beste budgetsmartphones uitgelicht

Dit zijn de vijf beste budgetsmartphones van september 2018 lees verder

smartphone auto

OnePlus problemen met Waze app eindelijk opgelost lees verder

Samsung J2 Core

Ook Samsung stapt op de Android Go trein en komt met eerste toestel lees verder

Volgende week is het zover: lancering Huawei Mate 20 Lite lees verder

Sony

Sony legt uit waarom je zo lang moet wachten op je Android Pie update lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters