Meer informatie over Microsoft's Project Pink komt naar buiten

Onlangs vingen we het gerucht op dat Microsoft met Project Pink aan zijn eigen smartphones zou werken. Dit zou moeten gebeuren met behulp van het onlangs overgenomen Danger. Gizmodo ontving foto’s van de desbetreffende toestellen, en wist enkele geruchten te bevestigen.

Zune Phone

Enkele dagen geleden berichtten we al over Microsoft’s project om zijn eigen smartphones uit te brengen. Omdat er nog niets officieel naar buiten is gebracht blijven het geruchten. Echter, Gizmodo lijkt enkele geruchten bevestigd te hebben gekregen. Ook hebben zij de hand weten te leggen op enkele foto’s. Hierop zijn de telefoons met de codenaam Turtle en Pure te zien. Qua formfactor ziet de Pure eruit als een standaard slidertelefoon. De Turtle is eveneens een slidertelefoon, maar dan in een vrij ronde vorm. Ook de Pure heeft rond afgewerkte hoeken. De toestellen zullen door Sharp geproduceerd worden. Waarschijnlijk vanwege een eerdere samenwerking tussen het door Microsoft overgenomen Danger en Sharp bij het produceren van Danger’s Sidekick. De Turtle en de Pure lijken qua design iets van de Sidekick afgekeken te hebben. Ze zullen waarschijnlijk ook voor hetzelfde marktsegment bedoeld zijn.

Het is nog steeds niet bekend of deze Pink Project-telefoons ook Zune-telefoons zullen worden. Er werd gespeculeerd dat Microsoft de Zune-services zou integreren in zijn smartphones. Onderdeel hiervan zou integratie met de Xbox360 en andere Microsoft-hardware zijn. Ook het besturingssysteem dat op de Turtle en Pure moet draaien blijft gissen. Er wordt gespeculeerd dat Windows Mobile 7 zal draaien op de toestellen met daarin het overgenomen social networking- en mediaplatform Danger geïntegreerd. Een releasedatum en prijs wordt nog niet genoemd.

Microsoft Project Pink smartphones

 

Microsoft Project Pink smartphones

 

Bron: Gizmodo

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Er zijn nog geen reacties op dit artikel achter gelaten. Ben jij de eerste?
Samsung Galaxy Note 8

Grootte vergeleken: Samsung Galaxy Note 8 naast iPhone 7 Plus, Galaxy S8 en meer! lees verder

Samsung Galaxy Note 8

Samsung Galaxy Note 8 onthuld: alles wat je moet weten lees verder

HTC Android Oreo

Deze HTC-telefoons krijgen een update naar Android Oreo lees verder

Samsung Galaxy Note 8

Volg de onthulling van de Samsung Galaxy Note 8 hier live! lees verder

Android Oreo installeren

Zo installeer je Android 8.0 Oreo op je smartphone lees verder

Vervangend display kan gebruikt worden om je smartphone te bespieden lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters