Meer informatie over Ubuntu Mobile komt naar buiten

Canonical heeft Ubuntu Mobile officieel aan zijn productportfolio toegevoegd. Deze Ubuntu-variant is bedoeld voor zogenoemde mobile internet devices en zal naar verwachting binnen een half jaar op de markt komen.

Het eerste nieuws over Ubuntu Mobile stamt uit vorig jaar mei en sindsdien hebben ontwikkelaars van Canonical hard aan de software gewerkt. Ubuntu Mobile zal volledig met hand- en vingerbewegingen via een touchscreen bediend kunnen worden. Er zijn op dit moment twee user interfaces beschikbaar: de eerste is ontwikkeld met een combinatie van de toolkit GTK+ en Clutter en de tweede is gebouwd in Flash. In beide interfaces is een on-screen toetsenbord aanwezig voor het geval dat de gebruiker tekens wil invoeren.

Ubuntu Mobile zal in staat zijn om alle Ubuntu-programma’s te draaien, zodat het zelf installeren van software geen probleem zal zijn. Standaard zal de mobiele Ubuntu-versie worden uitgerust met onder andere een webbrowser, een programma om muziek mee te luisteren, software om foto’s te kunnen kijken, een videospeler en een e-mailprogramma. De meest voorkomende open en gesloten audio- en videoformaten worden ondersteund.

Het nieuwe besturingssysteem uit de Canonical-stal is bedoeld voor mobile internet devices met een Silverthorne-processor van Intel, minimaal 256MB intern geheugen en een flash- of harddisk van minstens 2GB aan boord. Op hardwaregebied is er verder ondersteuning voor wifi, bluetooth, een touchscreen, usb en sd/mmc-kaartjes. Eventueel kan het apparaat, als de operator dat wenst, ook worden uitgerust met ondersteuning voor 3G, hsdpa, gprs, gsm, gps of een ontvanger voor mobiele televisie.

1204155055 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Er zijn nog geen reacties op dit artikel achter gelaten. Ben jij de eerste?
Apple beste apps 2017

De beste apps en games van 2017 volgens Apple: Nederland in de prijzen lees verder

Vijf beste iOS en Android apps voor Bitcoin: wallets en meer lees verder

Animal Crossing Pocket Camp

Met deze vier tips word je snel rijk in Animal Crossing: Pocket Camp lees verder

Google Data Datally

Google’s nieuwe app zorgt dat je minder mobiele data verbruikt lees verder

YouTube Go

Youtube Go nu beschikbaar: offline video’s kijken, minder data verbruiken lees verder

The Last Jedi: vijf mobiele Star Wars games die je moet checken lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters