Meer informatie over Ubuntu Mobile komt naar buiten

Canonical heeft Ubuntu Mobile officieel aan zijn productportfolio toegevoegd. Deze Ubuntu-variant is bedoeld voor zogenoemde mobile internet devices en zal naar verwachting binnen een half jaar op de markt komen.

Het eerste nieuws over Ubuntu Mobile stamt uit vorig jaar mei en sindsdien hebben ontwikkelaars van Canonical hard aan de software gewerkt. Ubuntu Mobile zal volledig met hand- en vingerbewegingen via een touchscreen bediend kunnen worden. Er zijn op dit moment twee user interfaces beschikbaar: de eerste is ontwikkeld met een combinatie van de toolkit GTK+ en Clutter en de tweede is gebouwd in Flash. In beide interfaces is een on-screen toetsenbord aanwezig voor het geval dat de gebruiker tekens wil invoeren.

Ubuntu Mobile zal in staat zijn om alle Ubuntu-programma’s te draaien, zodat het zelf installeren van software geen probleem zal zijn. Standaard zal de mobiele Ubuntu-versie worden uitgerust met onder andere een webbrowser, een programma om muziek mee te luisteren, software om foto’s te kunnen kijken, een videospeler en een e-mailprogramma. De meest voorkomende open en gesloten audio- en videoformaten worden ondersteund.

Het nieuwe besturingssysteem uit de Canonical-stal is bedoeld voor mobile internet devices met een Silverthorne-processor van Intel, minimaal 256MB intern geheugen en een flash- of harddisk van minstens 2GB aan boord. Op hardwaregebied is er verder ondersteuning voor wifi, bluetooth, een touchscreen, usb en sd/mmc-kaartjes. Eventueel kan het apparaat, als de operator dat wenst, ook worden uitgerust met ondersteuning voor 3G, hsdpa, gprs, gsm, gps of een ontvanger voor mobiele televisie.

1204155055 
Google Arts and culture selfie

Google vertelt je op welk schilderij je lijkt: hangt jouw selfie in het Rijksmuseum? lees verder

PUBG

Blijf als laatste overeind in PUBG Mobile met deze vijf tips lees verder

Huawei P20 Pro notch

Zo kom je van de notch af op je Android toestel lees verder

Playerunknown’s BattleGrounds, ook wel bekend als PUBG iOS Android Nederland

Zo installeer je gratis Playerunknown’s BattleGrounds in Nederland op je smartphone lees verder

Whatsapp chat

Zo zie je hoeveel berichten je in WhatsApp hebt verstuurd en ontvangen lees verder

Emoji apps iPhone

Opmerkelijk: Apple verbiedt opeens gebruik emoji in apps 🔥⚠️ lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters