Meer informatie over Ubuntu Mobile komt naar buiten

Canonical heeft Ubuntu Mobile officieel aan zijn productportfolio toegevoegd. Deze Ubuntu-variant is bedoeld voor zogenoemde mobile internet devices en zal naar verwachting binnen een half jaar op de markt komen.

Het eerste nieuws over Ubuntu Mobile stamt uit vorig jaar mei en sindsdien hebben ontwikkelaars van Canonical hard aan de software gewerkt. Ubuntu Mobile zal volledig met hand- en vingerbewegingen via een touchscreen bediend kunnen worden. Er zijn op dit moment twee user interfaces beschikbaar: de eerste is ontwikkeld met een combinatie van de toolkit GTK+ en Clutter en de tweede is gebouwd in Flash. In beide interfaces is een on-screen toetsenbord aanwezig voor het geval dat de gebruiker tekens wil invoeren.

Ubuntu Mobile zal in staat zijn om alle Ubuntu-programma’s te draaien, zodat het zelf installeren van software geen probleem zal zijn. Standaard zal de mobiele Ubuntu-versie worden uitgerust met onder andere een webbrowser, een programma om muziek mee te luisteren, software om foto’s te kunnen kijken, een videospeler en een e-mailprogramma. De meest voorkomende open en gesloten audio- en videoformaten worden ondersteund.

Het nieuwe besturingssysteem uit de Canonical-stal is bedoeld voor mobile internet devices met een Silverthorne-processor van Intel, minimaal 256MB intern geheugen en een flash- of harddisk van minstens 2GB aan boord. Op hardwaregebied is er verder ondersteuning voor wifi, bluetooth, een touchscreen, usb en sd/mmc-kaartjes. Eventueel kan het apparaat, als de operator dat wenst, ook worden uitgerust met ondersteuning voor 3G, hsdpa, gprs, gsm, gps of een ontvanger voor mobiele televisie.

1204155055 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Er zijn nog geen reacties op dit artikel achter gelaten. Ben jij de eerste?
WhatsApp taggen

WhatsApp laat je binnenkort elk type bestand delen lees verder

Snap Map

Stalk je vrienden met de Snapchat’s Snap Map lees verder

Pokémon Go

Zo zijn legendarische Pokémon binnenkort in Pokémon Go te vangen lees verder

Pokémon Go

Zo werken de nieuwe Gyms in Pokémon Go lees verder

Pokémon Go update

Grote update Pokémon Go introduceert nieuwe Gyms, co-op Raids en meer! lees verder

My Om Nom

De vijf beste apps die je een virtueel huisdier geven lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters