Meer KPN-klanten nemen grotere databundels

Klanten van KPN gebruiken steeds meer data, wat geheel in lijn is met de nationale trend. Vooral 4G-gebruikers gebruiken meer data dan vorig jaar.

Gouden Privacy Waarborg-keurmerk voor KPN Kpn

Dit laat KPN weten bij de presentatie van zijn kwartaalcijfers. Waar vorig jaar elke 4G-gebruiker per maand gemiddeld 660MB verbruikte, zit dat nu op ruim 1GB: 1,04GB om precies te zijn. Via 3G wordt er ook meer data verstookt. Was dat vorig jaar nog 260MB per maand. Nu is dat 310MB per maand gemiddeld.

Het is daarom logisch dat de vraag naar grotere internetbundels bij KPN daarom ook groter is. De verkoop van databundels met een formaat van 1GB per maand is met 40 procent toegenomen in de maanden februari en maart.

Hoewel de omzet van KPN is gedaald met 3,5 procent naar 1,919 miljard euro, wordt er wel meer winst gemaakt dan dezelfde periode vorig jaar: 622 miljoen euro. Dit is een stijging van 0,2 procent. Het aantal mobiele abonnees nam met 59 duizend toe.

“De sterke operationele prestaties van de tweede helft van vorig jaar hebben zich in het eerste kwartaal van 2015 doorgezet, en vertalen zich in verbeterde financiële prestaties met een stabiele geschoonde winst”, vertelt KPN-topman Eelco Blok.

“Ook zien we dat de nieuwe databundels bij Consumenten Mobiel leiden tot een sterke instroom van nieuwe klanten op het KPN-merk. Een trend die bovendien verder versterkt zal worden doordat Hi verder gaat onder de merknaam KPN. Dit zijn duidelijke voorbeelden van hoe we ons productaanbod vereenvoudigen en onze kosten verlagen, terwijl we tegelijkertijd onze dienstverlening aanpassen en innoveren om de klant de beste kwaliteit en waarde te bieden.”

“Onze combinatie van toonaangevende vaste en mobiele diensten slaat dan ook aan, met sterk groeiende klantenaantallen in vast-mobiele bundels, zowel binnen de consumentenmarkt als in de zakelijke markt”, besluit Blok.

Samsung

Galaxy Note 9: Samsung, Xiaomi en Huawei zijn iets aan het bekokstoven lees verder

Xiaomi

Xiaomi producten liggen binnenkort gewoon in de Kruidvat lees verder

smartphones

FBI en CIA waarschuwen tegen Huawei toestellen lees verder

Google gebouw New York

“Google is niet meer innovatief, maar is een copycat geworden” lees verder

Google logo gezicht

Zeven dingen die je nog niet wist over Google lees verder

Apple

Zeven dingen die je nog niet wist over Apple lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters