Meer plaatjes van witte en zwarte opzetcamera's Sony

Sony zal deze week naar verwachting twee opzetcamera’s met optische zoomlenzen voor smartphones bekendmaken. Plaatjes zijn al uitgelekt, en ze blijken in twee kleuren uit te komen: wit en zwart.

Plaatjes van witte en zwarte opzetcamera's Sony gelekt sony qx10 1

Tijdens de IFA-beurs in Berlijn zal Sony ze waarschijnlijk officieel wereldkundig maken. Maar de uitgelekte persfoto’s laten al weinig aan de verbeelding over. De opzetlenzen, die aan een smartphone bevestigd kunnen worden, heten DSC-QX10 en DSC-QX100.

Het maakt bij beide apparaten niet uit hoe ze precies aan de smartphone worden bevestigd; ze maken via bluetooth of WiFi danwel NFC contact met het toestel, waarvan het scherm net als bij de ingebouwde camera als zoeker dienst doet. De lenzen zijn voorzien van SD-kaartsleuven zodat de gemaakte foto’s daarop kunnen worden opgeslagen, en bezitten een eigen batterij.

Sony zou deze camera’s Smart Shot willen noemen, een samenvoeging van smartphone en Cybershot, het cameramerk van Sony. De optische lenzen zouden allebei steadyshot-stabilisatie krijgen, zodat kleine bewegingen van de hand van de fotograaf worden opgevangen en de foto’s niet beïnvloeden.

De QX10 zou een 1/2.3 inch 18-megapixel CMOS-sensor krijgen en een f/3.3-5.9 lens. De gegevens over de QX100 zijn minder duidelijk. De prijzen zijn flink: de duurdere QX100 zou rond vierhonderd euro kosten. Ongeveer net zoveel als een aardige spiegelreflexcamera van dezelfde fabrikant. Toch is het volgens critici niet slecht, aangezien de QX100 dezelfde sensor en lens bezit als de Sony RX100MII-camera die voor ongeveer 695 euro in de winkels ligt.

De camrea’s kunnen overigens niet alleen foto’s schieten, maar ook video, en wel in HD: 1080/30p. Ze zouden op zowel de iPhone als op Androidtelefoons kunnen werken.

Plaatjes van witte en zwarte opzetcamera's Sony gelekt sony dsc qx100 2 
Plaatjes van witte en zwarte opzetcamera's Sony gelekt sony dsc qx100 1 
Plaatjes van witte en zwarte opzetcamera's Sony gelekt sony qx10 2 
Plaatjes van witte en zwarte opzetcamera's Sony gelekt sony qx10 3 

Bron: Xperiablog

Android P 9.0

Deze smartphones krijgen allemaal Android P lees verder

KEF porsche design

De perfecte design headset? | KEF Porsche Design Space One Wireless review lees verder

Telekoopwijzer video uitgelicht

Telekoopwijzer: dit zijn de beste high-endsmartphones van deze zomer lees verder

Officieel: Samsung Galaxy Note 9 wordt op 9 augustus onthuld lees verder

cybersecurity

Maak (geen) kennis met ZooPark: alle enge malware in één lees verder

Android Popsicle

Android P beta nu beschikbaar op 11 smartphones! (Sony, Nokia en meer) lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters