Meer smartphones dan gewone telefoons verkocht in Nederland

Volgens een presentatie van onderzoeksbureau GFK worden er in Nederland nu wekelijks meer smartphones verkocht dan ‘gewone’ telefoons. Hoewel deze ontwikkeling wereldwijd te zien is, gaat het in de Nederlandse markt extra snel volgens het onderzoeksbureau.

GFK Televisie 2011

Tijdens de TeleVisie-beurs, die vanochtend in Nieuwegein is losgebarsten, heeft onderzoeksbureau GFK een aantal leuke feitjes over de Nederlandse markt losgelaten. Het bedrijf ging vooral in op de opkomst van smartphone en tablets en wist te melden dat er vanaf nu elke week meer smartphones over de toonbank gaan dan dumbphones.

In november werd al een keer een piek in die richting vertoond vanwege de lancering van de iPhone bij Vodafone en KPN, maar sinds week 9 van dit jaar is het marktaandeel van de smartphones al een maand constant boven de 50%. En die trend zal zoals het er nu uitziet alleen maar doorzetten. In het maandelijkse verloop van het smartphone-marktaandeel is een duidelijke groei te zien.

Over heel 2011 voorspelt het bedrijf de smartphone al een meerderheid zal hebben: 3.050.000 smartphones tegenover 2.880.000 dumbphones. Dat is alleen voor de Nederlandse markt, die daarmee op een totale omvang van zo’n 6 miljoen stuks komt.

Over tablets meldde GFK dat er in het afgelopen jaar 250.000 in Nederland over de toonbank zijn gegaan. Dat is inclusief de verkoop van e-readers, maar exclusief de geïmporteerde apparaten. GFK schat dat er in 2011 ongeveer 1 miljoen e-readers en tablets verkocht zullen worden.

GFK Televisie 2011

 

GFK Televisie 2011

 

GFK Televisie 2011

 

Android O

Deze acht (iOS) features missen we nog op Android lees verder

Google speelt nu ook video’s automatisch af lees verder

Toilet

Je smartphone heeft meer bacteriën dan een toiletbril lees verder

Video OnePlus 5

OnePlus zorgt voor veel commotie met deze reclamevideo lees verder

smartphone vergrendeling opties

Dit is de veiligste manier om je smartphone te vergrendelen lees verder

GLASSX

Deze vloeistof beschermt je smartphone tegen schade lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters