Meerdere gegadigden melden zich voor overname BlackBerry

Er hebben zich verschillende partijen gemeld die een bod willen uitbrengen op fabrikant BlackBerry. Hierdoor lijkt een overnamestrijd van het bedrijf tot de realiteit te behoren.

Vorige week werd bekend dat BlackBerry voor bijna 4.7 miljard dollar van de beurs gehaald zal worden door een investeerder die al een belang heeft in het bedrijf. De fabrikant had echter in het contract wel bedongen dat andere bedrijven alsnog een bod zouden mogen plaatsen voor het bedrijf en dat BlackBerry dit bod mag overwegen. Inmiddels heeft zich tenminste één nieuwe partij zich gemeld, zo meldt The Wall Street Journal.

Het gaat om de investeringsmaatschappij Cerberus. De maatschappij zou momenteel een bod voorbereiden voor BlackBerry dat nagenoeg gelijkwaardig is aan het originele bod. De voorwaarden zouden wel gunstiger zijn voor de aandeelhouders en voor het bedrijf zelf. Mocht BlackBerry voor het andere bod gaan dan moet het de originele bieder wel 157 miljoen dollar betalen als gevolg van het afketsen van de deal. In november wordt pas duidelijk waarvoor BlackBerry en diens aandeelhouders voor zullen kiezen.

BlackBerry Z30 
Samsung

Galaxy Note 9: Samsung, Xiaomi en Huawei zijn iets aan het bekokstoven lees verder

Xiaomi

Xiaomi producten liggen binnenkort gewoon in de Kruidvat lees verder

smartphones

FBI en CIA waarschuwen tegen Huawei toestellen lees verder

Google gebouw New York

“Google is niet meer innovatief, maar is een copycat geworden” lees verder

Google logo gezicht

Zeven dingen die je nog niet wist over Google lees verder

Apple

Zeven dingen die je nog niet wist over Apple lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters