“Meizu komt met een 4-inch smartphone”

Meizu, de Chinese telefoonfabrikant die zich heeft toegelegd op het zo precies mogelijk namaken van de iPhone, heeft een 4-inch toestel geproduceerd. De smartphone zal daarnaast voorzien zijn van het Android OS.

Meizu iPhone 5 kloon

Het toestel is de Meizu MX gedoopt en heeft net als de iPhone een kraakhelder retina display. Het is door CEO Jack Wong van Meizu voorgesteld als opvolger van de Meizu M9, die een vrijwel exacte kopie van de iPhone 4 is. Met één opvallend verschil: de Android bedieningsknoppen, die bij de iPhone ontbreken.

De naam MX kun je ook uitspreken als M10. Het is de opvolger van de M9, tenslotte. Het toestel valt met name door dat grotere scherm op. Het heeft een 640×940 resolutie op een 4-inch scherm. Het apparaat is een fractie dikker dan de iPhone 4.

Het plaatje dat ervan werd verspreid kan een mock-up zijn. Wong meldde te verwachten dat de MX eind dit jaar te koop komt voor ongeveer 500 euro voor het 16 GB-model. Het loopt dan waarschijnlijk op de Android-versie die eind dit jaar courant is – wellicht een opvolger van Gingerbread – en er zit een eigen schil omheen met 1GB Ram-geheugen.

Meizu is begonnen met het precies namaken van iPhones maar is in de loop van de tijd steeds meer een ietwat eigen koers gaan varen, maar de toestellen blijven heel erg lijken op de iPhone. In Azië doet Meizu het nog steeds erg goed qua verkopen, ondanks dat de fabrikant meerdere rechtszaken van Apple aan haar broek heeft hangen. Zo mag de fabrikant geen toestellen in Amerika en Europa verkopen door een verbod die Apple heeft weten af te dwingen.

De Meizu MX zal waarschijnlijk net als alle high-end Androidtelefoons van dit jaar een dualcore processor krijgen. En ook daarmee zal het toestel waarschijnlijk weer op de iPhone gaan lijken, want naar verwachting zal versie 5 van het populaire Apple-mobieltje ook de A5-processor krijgen waarmee de iPad 2 is uitgerust.

Bron: Electronista

OnePlus 6

We zijn verhuisd naar WANT.nl ⚠︎ lees verder

Beste budgetsmartphones uitgelicht

Dit zijn de vijf beste budgetsmartphones van september 2018 lees verder

smartphone auto

OnePlus problemen met Waze app eindelijk opgelost lees verder

Samsung J2 Core

Ook Samsung stapt op de Android Go trein en komt met eerste toestel lees verder

Volgende week is het zover: lancering Huawei Mate 20 Lite lees verder

Sony

Sony legt uit waarom je zo lang moet wachten op je Android Pie update lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters