Meizu kondigt M3 Note aan

Chinese smartphone maker Meizu kondigt een nieuw toestel aan, de M3 Note. Het aluminium toestel heeft, zoals men van het merk gewend is, een prima prijs-kwaliteit verhouding.

Meizu vrij onbekend

Het toestel kost tussen de 129 en 150 dollar (een kleine 113 á 130 euro). Voor die prijs krijg je een volwaardige smartphone met specificaties waar je in Nederland makkelijk het vierdubbele voor neerlegt. Meizu is een vrij onbekend merk wat vaker toestellen met hoge specificaties aanbiedt voor een bodemprijs, net als veel andere Chinese smartphone-fabrikanten.

Specificaties

Meizu's M3 Note
Meizu’s M3 Note

Het toestel krijgt een 5.5-inch scherm met een resolutie van 1080p, met een MediaTek Helio P10 octacore-processor, 3GB RAM en 32GB ROM. De telefoon biedt tevens huisvesting aan 1 of 2 simkaarten en een micro-SD-kaart, waarvan de maximale grootte nog niet bekend is. Verder heeft hij een 13 megapixelcamera aan de achterkant, een 5 megapixelcamera aan de voorkant en een fysieke home-button met fingerprint-sensor. Bovendien beschikt het toestel over een relatief grote batterij van 4100mAh.

Concurrentie

Het aangekondigde toestel ondersteunt vooralsnog enkel de Chinese LTE-netwerken, de rest van de wereld staat nog even in de wachtrij. Het toestel is een goede concurrent voor de Xiaomi Redmi Note 3 die een aantal maanden terug aangekondigd werd. Dit toestel heeft iets minder goede specificaties terwijl de prijs hoger ligt. Voor 150 euro heb je een scherm van dezelfde grootte en resolutie, maar met een MediaTek MT6795-processor, 2GB RAM en 16GB ROM.

Grote broer

Afgelopen weken lekten er meerdere malen foto’s van de Meizu Pro 6 uit waarbij deze in eerste instantie verward werd met de iPhone 7. De aankondiging van de Meizu Pro 6 laat nog op zich wachten, maar kan in principe ieder moment plaatsvinden. Hoewel er eerst geruchten rondgingen dat deze over een werkgeheugen van 6GB zou beschikken, lijkt dat helaas niet meer het geval te zijn. Desondanks is het metalen toestel met zijn Helio X25 octacore-processor en 4GB RAM ook een prima verschijning op de markt.

Afwachten

De verkoop van de M3 Note begint in China op 11 april. Het toestel is verkrijgbaar met een donkergrijze achterkant en een zwarte voorkant of een goude achterkant en een witte voorkant. Het is vrijwel zeker dat er een internationale versie aan zit te komen, de vraag is nog wanneer.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

   1. Twan van Ruijven -

    Weet je toevallig wel waar je hem kan krijgen want ik wil hem gaan kopen alleen kan nergens een site vinden

   2. Dominick Viëtor -

    Voorlopig nog niet. Maar ik verwacht dat hij binnen niet al te veel tijd wel op websites als Aliexpress, gearbest en dealextreme terecht zal komen.

iOS Android

Waarom de keuze tussen iOS en Android nog steeds belangrijk is lees verder

Land Rover Explore

Land Rover onthult nieuwe outdoor smartphone lees verder

Samsung Galaxy S9

Samsung Galaxy S9 duikt eindelijk ook op in het wild lees verder

Samsung Galaxy S9 Lilac Purple

Deze drie Galaxy S9 features zouden je over de streep kunnen halen lees verder

iPhone SE 2

Apple komt begin juni met 4.2-inch iPhone SE 2: specificaties gelekt lees verder

Samsung Galaxy S9

Dit is de Samsung Galaxy S9 in alle beschikbare kleuren lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters