Meizu M8 maakt zijn opwachting op CeBit

De Chinese elektronicafabrikant Meizu is na een dag afwezigheid teruggekeerd op de Cebit-beursvloer. Het bedrijf, dat op de Cebit een iPhone-kloon demonstreerde, werd van de vloer gehaald vanwege licentieproblemen met betrekking tot zijn mp3-spelers.

De stand van Meizu was woensdag plotseling leeg en aangenomen werd dat de verwijdering door de politie te maken had met de aanwezigheid van een prototype van de M8 Mini One: een smartphone die wel erg lijkt op de iPhone van Apple. Donderdag was dit model echter weer gewoon, werkend op een printplaat, te bewonderen bij Meizu. Ella Wong van het bedrijf vertelde dat het licentiebedrijf Syswel achter het politieoptreden zat. Meizu zou geen licentie hebben om spelers die gebruikmaken van de mp3-codec te demonstreren.

Volgens Wong gaat de Mini One in september op de Chinese markt komen. Of de rest van de wereld het toestel ook tegemoet mag zien is nog onduidelijk. Mogelijk lijkt de smartphone teveel op de iPhone. De Mini One kan overweg met gsm, edge, wifi en bluetooth, heeft een 3,4″-touchscreen en een 3-megapixelcamera en draait op Meizu OS, dat op WinCE 6.0 gebaseerd is. De eerste generatie beschikt nog niet over mobiel breedbandinternet, maar volgende modellen zullen 3,5G ondersteunen. Niet alleen het uiterlijk maar ook de interface vertoont grote gelijkenissen met die van Apple’s populaire toestel. Wong hoopt echter dat de verschillen, zoals de aanwezigheid van drie ‘ echte’ knoppen en de afwezigheid van multitouch, genoeg zijn om het product wereldwijd op de markt te mogen brengen.

1204807928

 

Microsoft kondigt nieuwe Nokia-telefoon aan lees verder

De toekomst van Virtual Reality – ADV lees verder

Ringing Bell Freedom 251

Freedom 251 in India te verkrijgen voor 3,58 euro lees verder

Microsoft lanceert Nokia 230 featurephone lees verder

Samsung kondigt nieuwe Galaxy Folder klaptelefoon aan lees verder

Ontwerpers zoeken geld voor ontwikkeling creditcardachtige telefoon lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters