Meizu MX 4 kost voor Nederlanders dik 550 euro

De Meizu MX4, het nieuwste topmodel van de Chinese fabrikant, is voor Nederlanders te koop voor 449 of 489 dollar (16 en 32GB-varianten). Op de bestelwebsite van Meizu kunnen internationale preorders worden geplaatst.

“Voor ontwerp is overduidelijk veel geleend van de Apple iPhone 6 Plus”

Hierbij zij aangetekend dat er waarschijnlijk nog importrechten en btw bij moeten worden opgeteld, en dat is in Nederland een flink bedrag. Vermoedelijk rond de honderd euro.

Toch is de Meizu MX4 een aantrekkelijk Androidtoestel. Het toestel is al begin deze maand gepresenteerd, en de Chinese fabrikant heeft voor het ontwerp van de 5,36-inch grote telefoon overduidelijk gekeken naar de gelekte informatie over de iPhone 6 Plus. Daar lijkt hij dan ook sprekend op. De ronde homeknop van de Meizu’s kenden we al van de MX3 en eerdere telefoons, en ook die is duidelijk ‘geleend’ van Apple.

Los van het Apple-achtige uiterlijk is de telefoon toegerust met topspecificaties die de prijs moeten rechtvaardigen. Hoewel het toestel voor omgerekend 220 euro wordt verkocht in thuisland China, moeten internationale kopers veel dieper in de beurs tasten. Voor 449 euro krijg je dan wel een telefoon met een 5,4-inch scherm. De resolutie is 1920×1152 pixels. De beeldverhouding is net wat anders dan bij telefoons met een ‘gewoon’ full HD-scherm. In de telefoon zit een MediaTek 6595-processor.

Deze heeft acht kernen. Vier klokken 2,2 GHz, de andere vier 1,7 GHz. De Meizu MX4 krijgt 2GB ram en 16GB opslag. De 32GB-variant kost 250 euro en de 64GB-variant is ongeveer 300 euro. De batterij heeft met 3100 mAh behoorlijk wat inhoud. De camera’s maken foto’s in 20,7 en 2 megapixel. De MX4 meet 144 bij 75,2 millimeter. Hij is 8,9 millimeter dik en weegt 147 gram.

Meizu MX 4 kost voor Nederlanders dik 550 euro banner0903 1 

Bron: Ubergizmo

OnePlus 6

We zijn verhuisd naar WANT.nl ⚠︎ lees verder

Beste budgetsmartphones uitgelicht

Dit zijn de vijf beste budgetsmartphones van september 2018 lees verder

smartphone auto

OnePlus problemen met Waze app eindelijk opgelost lees verder

Samsung J2 Core

Ook Samsung stapt op de Android Go trein en komt met eerste toestel lees verder

Volgende week is het zover: lancering Huawei Mate 20 Lite lees verder

Sony

Sony legt uit waarom je zo lang moet wachten op je Android Pie update lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters