Meizu MX 4 kost voor Nederlanders dik 550 euro

De Meizu MX4, het nieuwste topmodel van de Chinese fabrikant, is voor Nederlanders te koop voor 449 of 489 dollar (16 en 32GB-varianten). Op de bestelwebsite van Meizu kunnen internationale preorders worden geplaatst.

“Voor ontwerp is overduidelijk veel geleend van de Apple iPhone 6 Plus”

Hierbij zij aangetekend dat er waarschijnlijk nog importrechten en btw bij moeten worden opgeteld, en dat is in Nederland een flink bedrag. Vermoedelijk rond de honderd euro.

Toch is de Meizu MX4 een aantrekkelijk Androidtoestel. Het toestel is al begin deze maand gepresenteerd, en de Chinese fabrikant heeft voor het ontwerp van de 5,36-inch grote telefoon overduidelijk gekeken naar de gelekte informatie over de iPhone 6 Plus. Daar lijkt hij dan ook sprekend op. De ronde homeknop van de Meizu’s kenden we al van de MX3 en eerdere telefoons, en ook die is duidelijk ‘geleend’ van Apple.

Los van het Apple-achtige uiterlijk is de telefoon toegerust met topspecificaties die de prijs moeten rechtvaardigen. Hoewel het toestel voor omgerekend 220 euro wordt verkocht in thuisland China, moeten internationale kopers veel dieper in de beurs tasten. Voor 449 euro krijg je dan wel een telefoon met een 5,4-inch scherm. De resolutie is 1920×1152 pixels. De beeldverhouding is net wat anders dan bij telefoons met een ‘gewoon’ full HD-scherm. In de telefoon zit een MediaTek 6595-processor.

Deze heeft acht kernen. Vier klokken 2,2 GHz, de andere vier 1,7 GHz. De Meizu MX4 krijgt 2GB ram en 16GB opslag. De 32GB-variant kost 250 euro en de 64GB-variant is ongeveer 300 euro. De batterij heeft met 3100 mAh behoorlijk wat inhoud. De camera’s maken foto’s in 20,7 en 2 megapixel. De MX4 meet 144 bij 75,2 millimeter. Hij is 8,9 millimeter dik en weegt 147 gram.

Meizu MX 4 kost voor Nederlanders dik 550 euro banner0903 1 

Bron: Ubergizmo

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

 1. Jeffrey van Zeijst -

  Och ja het lijkt weer zoveel op eenn iphone 6!! dacht meer aan een lumia 1320 dan maar ja die zal ook wel weer geëxtraheerd worden tot iphone 6+.
  Echt weer zo'n typische "losse flodder" opmerking! Hey als jullie behoefte hebben aan een geschikte observatieve reviewer moet je t maar zeggen hoor!

 2. xperiauser -

  Misschien kunnen we alles even andersom bekijken de meizu mx4 was eerder uit dan de apple iphone 6. Dus hoezo kunnen ze iets lenen als het nog niet uit is

  1. Quasimodo -

   ja ja, apple heeft een patent op een circel vorm 😉 Alle ronde knoppen zijn van Apple gejat. Net als de kleur wit , ronde hoeken en een ikonen matrixje. Het is maar dat je het weet 😉

iPhone 7 verslaat Galaxy S8 en wordt 17 miljoen keer verkocht lees verder

iOS 11 Touch ID snel uitzetten

iOS 11 laat je in noodgevallen simpel Touch ID uitzetten lees verder

Xiaomi Redmi Note 4X

Eerste beelden van top smartphone Xiaomi Mi Mix 2 gespot lees verder

Qualcomm dieptecamera technologie

Qualcomm komt met nieuwe high def dieptecamera’s voor je smartphone lees verder

Google

Google Docs krijgt handige nieuwe features en werkt beter samen andere G Suite applicaties lees verder

Samsung Galaxy Note 8

Nieuwe foto’s Samsung Galaxy Note 8 onthuld lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters