Meizu MX4 heeft topspecificaties en midrangeprijs

De Chinese smartphonefabrikant Meizu heeft zijn nieuwe vlaggenschip gepresenteerd. De MX4 zou je kunnen zien als een soort OnePlus One: een telefoon met topspecificaties en een midrangeprijs. De telefoon kost 220 euro.

De Meizu MX4 kan het opnemen tegen de OnePlus One

Hiervoor krijg je een telefoon met een 5,4-inch scherm. De resolutie is 1920×1152 pixels. Hiermee is de beeldverhouding net wat anders dan bij telefoons met een ‘gewoon’ full HD-scherm. In de telefoon zit een MediaTek 6595-processor.

Deze heeft acht kernen. Vier klokken 2,2 GHz, de andere vier 1,7 GHz. De Meizu MX4 krijgt 2GB ram en 16GB opslag. De 32GB-variant kost 250 euro en de 64GB-variant is ongeveer 300 euro. De batterij heeft met 3100 mAh behoorlijk wat inhoud. De camera’s maken foto’s in 20,7 en 2 megapixel. De MX4 meet 144 bij 75,2 millimeter. Hij is 8,9 millimeter dik en weegt 147 gram.

De Meizu MX4 kan nu al besteld worden. Vanaf 20 september gaat de Chinese smartphonefabrikant de telefoon bezorgen. Helaas wordt ‘ie alleen in China bezorgd.

De Meizu MX4 kan het opnemen tegen de OnePlus One 
De Meizu MX4 kan het opnemen tegen de OnePlus One 
De Meizu MX4 kan het opnemen tegen de OnePlus One 
De Meizu MX4 kan het opnemen tegen de OnePlus One 
De Meizu MX4 kan het opnemen tegen de OnePlus One 
De Meizu MX4 kan het opnemen tegen de OnePlus One 

Bron: Meizu

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

 1. Bart Ceuleers -

  Dat zo'n Chinese merken apparaten brengen aan bijna dumpingprijzen is niks nieuws hé, bekijk nu simpel autobanden van Chinese fabrikanten, ze worden in Europa zelfs niet meer verkocht of toch een deel niet omdat ze gewoon niet aan de normen voldoen en zelfs gevaarlijk waren. Met smartphones en tablets zullen ze nu ook een graantje willen meepikken zoals gewoonlijk. Ik stel toch nog altijd kwaliteit boven kwantiteit, daarmee heb ik wel genoeg gezegd zeker al hoop ik dat er supertoestellen komen aan een lagere prijs dan die er nu zijn, dat komt alleen de consument maar ten goede indien ze van goede kwaliteit zijn.

  1. Quasimodo -

   Vreemd pleidooi tegen slechte chinese producten.
   Uiteraard zijn er slechte producten uit china. Maar die zijn er uit europa of the USA ook.

   Meizu is een fabrikant die flink aan de weg timmert en die zich gerust kan meten met een Xiaomi. Die "dumpprijzen" zijn helemaal niet zo laag want de kost prijs van bijvoorbeeld een iPhone 5s is zo'n $130,00. Dat Meizu genoegen neemt met minder winst en veel minder overhead heeft dan Apple is alleen maar prettig voor diegene die zich niet blind staart op een logo.

 2. Dominick -

  Ik snap niet dat fabrikanten die toch echt serieus genomen lijken te willen worden met dit soort toestellen op de proppen komen. Los van of het uitdraait op een rechtzaak met Apple of niet, kun je toch nooit als 'normale' fabrikant door zo? Maar goed, daar zullen ze in China wel anders naar kijken.

  1. Quasimodo -

   Ik begrijp de opmerking niet. Wat is er mis met dit toestel?

   Hij lijkt me redelijk concurrerend. Er is nog niet veel bekend over de MT6595 anders dan dat hij razend snel is. Nu al zo negatief zijn over dit toestel lijkt me niet terecht.

   1. Dominick -

    Ik wil niet zeggen dat het toestel slecht is, dat zal ongetwijfeld niet zo zijn. Maar wel het schaamteloze kopiëren van Apple's design. Normaliter vind ik het 'alles lijkt op een iPhone' een beetje flauw en het is nou eenmaal zo dat je niet heel veel mogelijkheden hebt qua design met een telefoon, maar dit apparaat lijkt wel heel erg op een iPod Touch. Maar dat is schijnbaar vooral een cultuurverschil tussen China en Europa, daar vinden ze het blijkbaar alleen maar tof.

LG V30S ThinQ

LG onthult slimmere versie LG V30: de LG V30S ThinQ lees verder

Sony Xperia XZ2

Sony Xperia XZ2 en XZ2 Compact gelekt: Sony’s volgende flagships lees verder

ASUS ZenFone Max Plus

Asus ZenFone Max Plus: Face Unlock en 18:9 beeldverhouding lees verder

LG K8 en LG K10: LG onhult nieuwe budgetmodellen lees verder

Gelekte renders tonen driedubbele camera Huawei P20 lees verder

iOS Android

Waarom de keuze tussen iOS en Android nog steeds belangrijk is lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters