Meizu maakt de metalen MX6 bekend

De lineup van Meizu is even overzichtelijk als voorspelbaar en het komt dan ook niet als een verrassing dat de fabrikant de MX6 aangekondigd heeft. De Meizu MX6 is de opvolger van de MX5 en biedt goede specificaties in een metalen behuizing.

Middensegment

Meizu MX6 schermDe Meizu MX6 valt qua prijs in het middensegment: hij gaat in China 1999 yuan kosten. Dat is ongeveer €270, hoewel die prijs hoger zal uitvallen wanneer het toestel in Europa beschikbaar wordt. Dat vriendelijke prijskaartje betekent overigens niet dat het toestel geen goede specificaties heeft.

De Meizu MX6 heeft een 5,5-inch groot full HD-scherm, 4GB werkgeheugen en een tienkernige MediaTek Helio X20-processor. Die chip heeft drie ‘versnellingen’: twee op 2,3GHz geklokte ARM Cortex A72-kernen, vier op 2GHz geklokte ARM Cortex A53-kernen en vier op 1,4GHz geklokte ARM Cortex A53-kernen. De achtercamera gebruikt een 12-megapixel Sony IMX386-sensor en is volgens Meizu kwalitatief vergelijkbaar met de camera van de Samsung Galaxy S7. Daarbij moet wel gezegd worden dat optische beeldstabilisatie op deze camera ontbreekt. Aan de voorkant zit een 5-megapixelcamera, de telefoon ondersteunt twee simkaarten en heeft een 3060mAh-batterij die snel opgeladen kan worden via usb c.

Ontwerp

Een van de belangrijkste punten van de Meizu MX6 is het ontwerp. Het apparaat heeft volgens Meizu een metalen unibody met een ‘3D nano gegoten structuur’. Dat heeft iets te maken met hoe de antenne verwerkt is en zou ervoor zorgen dat die mooi aansluit op de metalen body. Ontwerptechnisch heeft Meizu de plaatsing van de antenne net zo opgelost als in de Pro 6: met een kleine buiging langs de bovenkant van het toestel. Onder het scherm prijkt de mBack button die we ook uit eerdere toestellen van Meizu kennen, waarin ook een vingerafdrukscanner verwerkt zit.

De Meizu MX6 komt uit in de kleuren grijs, zilver, goud en roze. De smartphone is vanaf nu in China te bestellen en zal vanaf 30 juli geleverd gaan worden. Wanneer de MX6 de overstap naar Europa zal maken is nog niet bekend gemaakt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Google Pixel 2 XL

‘Google Pixel 2 kan speciale acties uitvoeren met knijpbare zijkanten’ lees verder

Galaxy Note 8 krijgt kleur die de Galaxy S8 niet heeft lees verder

smartphone

Smartphone voorlopig nog koning onder de consumentenelectronica lees verder

Nokia 8 onthuld: High-end telefoon met stock Android lees verder

Samsung Galaxy Note 8 render

Specificaties Galaxy Note 8 eindelijk bevestigd lees verder

productielijn iPhone 8

Video laat voor het eerst ooit iPhone 8 productielijn zien lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters