Meizu Pro 5 Ubuntu officieel aangekondigd

Het blijkt dat de samenwerking tussen Meizu en Canonical (het bedrijf achter het Ubuntu-besturingssysteem) erg goed gaat. Vorig jaar hadden de twee bedrijven de Meizu MX4 Ubuntu editie uitgebracht. Ze gaan nu verder met de samenwerking en de Meizu Pro 5 Ubuntu-editie is een feit.

Meizu PRO 5 Ubuntu

In de afgelopen twaalf maanden heeft Ubuntu vijf devices uitgebracht. De Meizu Pro 5 Ubuntu is de hoogste high end-smartphone van Ubuntu.

Specs Meizu Pro 5 Ubuntu

De nieuwe smartphone draait op een Android 5.1 Lollipop besturingssysteem en maakt gebruik van een Samsung Exynos 7420 octacoreprocessor met een maximale kloksnelheid van 2.1GHz. Er komen twee varianten van dit toestel op de markt: één met 3GB werkgeheugen en 32GB opslagruimte en één met 4GB werkgeheugen en 64GB opslagruimte. Er zit een Micro SD-kaart in en de opslagruimte kan tot 128GB opslagruimte vergroot worden. De Meizu Pro 5 Ubuntu is uitgerust met een 5,7-inch amoledscherm met full HD-resolutie.

Geen camera van Samsung

Meizu PRO 5 Ubuntu

Ubuntu heeft officieel nog niks losgelaten over de capaciteit van de batterij, maar de andere specs zijn bijna identiek aan die van de Android-versie van de telefoon. In die telefoon zit een baterijcapaciteit van 3050 mAH en de 4G LTE moet ook worden ondersteund. De camera is niet van Samsung, maar heeft een Sony IMX230 sensor, deze sensor zit ook in de Huawei Honor 7. Onlangs heeft Sony een nieuwe sensor uitgebracht, de IMX 318. De camera aan de voorkant heeft een 21-megapixelcamera met autofocus en een dual-tone LED flits. Aan de voorkant zit een 5-megapixelcamera.

Het toestel biedt geen ondersteuning voor Convergence, de techniek waar apparaten op een extern scherm kunnen worden aangesloten. Canonical legde juiste de nadruk op deze Converge-techniek tijdens de introductie van de nieuwe tablet. De Meizu Pro 5 Ubuntu beschikt waarschijnlijk niet over de juiste aansluitingsmogelijkheden, het heeft een usb-c-poort en maakt gebruik van het oude usb 2.0-protocal en deze heeft geen display out-functie.

De Meizu Pro 5 Ubuntu-versie wordt aankomende week gepresteerd op de Mobile World Congress op 22 februari in Barcelona. Vanaf dan kan de nieuwe smartphone besteld worden via pre-order.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Er zijn nog geen reacties op dit artikel achter gelaten. Ben jij de eerste?
Samsung Galaxy S9

Maakt iPhone X nu al korte metten met Samsung Galaxy S9? lees verder

iPhone X met Intel en Qualcomm modem

Niet elke iPhone X is even snel: heb jij de snellere hardware? lees verder

ETQ Amsterdam

Bekijk de OnePlus 5T live in de speciale Amsterdamse pop-up store lees verder

Ringke Fusion

De beste cases en hoesjes voor de Apple iPhone X lees verder

OnePlus 5T naast OnePlus 5, Galaxy S8, iPhone X en meer: grootte vergeleken lees verder

OnePlus 5t

Vijf redenen om (niet) voor de OnePlus 5T te kiezen lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters