Op naar het westen: Meizu onthult Meizu Pro 6 Plus

Meizu heeft de Meizu Pro 6 Plus aangekondigd. Het toestel valt op door zijn indrukwekkende specificaties en omdat het vlaggenschip waarschijnlijk ook in Europa te koop zal zijn.

Meizu Pro 6 Plus

Meizu Pro 6 PlusHet bekende Chinese merk Meizu heeft zojuist op Twitter zijn nieuwe vlaggenschip aangekondigd, de Meizu Pro 6 Plus. Het nieuwe model is een verbeterde en grotere variant van de Meizu Pro 6. Met dat toestel gingen we eerder dit jaar al aan de slag. We prezen destijds Meizu om zijn afwerking op westers niveau. Waar veel andere Chinese smartphonefabrikanten bestaande ontwerpen slordig kopiëren of halfbakken software gebruiken leek Meizu over elk detail te hebben nagedacht. Kan het bedrijf opnieuw indruk maken?

Specificaties

Qua specificaties weet de Meizu Pro 6 Plus in ieder geval op papier te overtuigen. Het toestel heeft een groter 5.7-inch AMOLED 3D touch scherm met een resolutie van 1440 x 2560. Onder de motorkap wordt het pas echt interessant. De Meizu Pro 6 Plus maakt namelijk gebruik van de Samsung Exynos 8890 chipset, die je ook terug kunt vinden in de Samsung Galaxy S7 en S7 Edge. Dat valt op omdat Meizu (en veel andere smartphonefabrikanten) normaliter gebruik maakt van MediaTek chipsets. Als gebruiker heb je beschikking tot 4GB aan werkgeheugen en maximaal 128GB aan intern opslaggeheugen.

Compleet pakketje

Verder heeft de Meizu Pro 6 Plus een vingerprintscanner, hartslagmeter en een 3400mAh batterij met fast charging. Volgens de fabrikant kun je het toestel binnen een half uur tot 60% opladen. Aan de achterkant van de Meizu Pro 6 Plus zit een 12MP camera met de Sony IMX386 CMOS sensor, die je wellicht kent van de Meizu MX6. Dit keer wordt de cameramodule echter gecombineerd met Samsung’s optische beeldstabilisatie en beeldsignaal-processor. Op papier moet dat betere foto’s opleveren. Hi-Fi audio, wereldwijde LTE en USB Type-C maken het pakketje compleet.

Meizu Pro 6 Plus

Europa

De Meizu Pro 6 Plus draait op Flyme OS 6, Meizu’s eigen softwareplatform, gebaseerd op Android 6.0 Marshmallow. De smartphone wordt geleverd met een ingebouwde kunstmatige intelligentie genaamd “One Mind”. Waarschijnlijk gaat het om een soort assistent, maar dat is op het moment van schrijven nog niet duidelijk. De Meizu Pro 6 Plus gaat $435 in China kosten, maar zal waarschijnlijk ook zijn weg naar verschillende Europese winkels vinden. Dankzij Samsung’s modem heb in tegenstelling tot veel andere Chinese smartphones ook gewoon in Europa adequaat bereik.

Bron: Meizu

Samsung Galaxy S10 leak Ice Universe

Notchloze Galaxy S10 opgedoken met opvallend smalle randen lees verder

Samsung patent twee displays

Samsung denkt na over toestel met twee displays lees verder

Render Google Pixel 3 XL Phone Designer

Dit is de Pixel 3 XL in verschillende kleurtjes lees verder

USB-C

Laad je volgend jaar jouw iPhone ook op met een USB-C lader? lees verder

OnePlus 6 preview design

Waarom de OnePlus 6 op het moment de beste keuze is lees verder

LG G7 ThinQ review design

Eerste gerucht LG G8 ThinQ nu al opgedoken lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters