Memeois app verzamelt de leukste memes voor je

Als je van memes houdt en een iPhone hebt, moet je Memeois zeker downloaden in de App Store. De app is ontwikkeld door de zeventienjarige Anushk Mittal en verzamelt door middel van machine learning precies de memes die jij leuk zou moeten vinden. Op deze manier heb je elke dag gegarandeerd iets om over te lachen.

Amazon’s Rekognition systeem analyseert en vergelijkt

Om Memeois te gebruiken log je in via je Facebook-account. Om het systeem bekend te maken met wat je voorkeuren zijn, kun je door een eindeloze stream van memes scrollen en aanvinken welke je leuk vindt. Mittal legt uit dat de app het Rekognition systeem van Amazon gebruikt om alle beelden te analyseren en te indexeren. Deze worden vervolgens vergeleken met wat je hebt geliked en op basis hiervan kan Memeois beslissen of je een andere meme ook zou waarderen. Ook memes die je Facebookvrienden hebben gedeeld worden in de berekeningen meegenomen. Uiteindelijk krijg je een persoonlijke feed met de uitgekozen memes.

Memeois meme app

Ook zelf memes maken met Memeois

Met de app kun je echter meer doen dan alleen een feed bekijken. Je kunt namelijk ook je eigen memes maken en deze ook weer delen. Daarnaast ondersteunt Memeois ook Apple Watch en komt het met een pakket aan iMessage stickers.

memes

Meme van oorsprong niet altijd grappig

Een meme is officieel een middel waarmee je een cultureel idee, symbool of bepaald gedrag kunt overbrengen door middel van bijvoorbeeld tekst, spraak, gebaren of rituelen. Het komt oorspronkelijk uit het boek The Selfish Gene van Richard Dawkins, welke onder andere bekend staat om zijn boeken over de evolutietheorie. Tegenwoordig is een meme voornamelijk bedoeld om grappig te zijn en wordt meestal gedacht aan een plaatje met een pakkende tekst erbij.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Er zijn nog geen reacties op dit artikel achter gelaten. Ben jij de eerste?
Facebook WhatsApp

WhatsApp krijgt optie voor ‘stille’ groepsgesprekken lees verder

WhatsApp

Eindelijk: WhatsApp werkt aan nieuwe versie speciaal voor de iPad lees verder

Verrassing: contacten kunnen alsnog jouw verwijderde WhatsApp-berichten lezen lees verder

productief

Vijf manieren om lekker productief op je smartphone te zijn lees verder

vrouw met smartphone

Guide: zo verwijder je verzonden berichten op Whatsapp lees verder

Youtube op achtergrond

Youtube op achtergrond luisteren op iOS en Android: zo werkt het lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters