Met de iDeal-app betalen via QR-code

Met de nieuwe iDeal-app kan je voortaan betalen met je mobiele telefoon. De betaling kan gedaan worden door een foto te maken met je camera van de QR-code, hierdoor hoeft er geen gebruik meer worden gemaakt van een mobiel pin-apparaat.

idealBetaalvereniging Nederland, de beheerder van iDeal, had vorig jaar al aangekondigd dat ze betalingen willen gaan doen met smartphones via QR-codes. Er komen steeds meer systemen om te kunnen betalen met je smartphone, zoals Samsung Pay en Apple Pay. Deze betaalsystemen zijn gekoppeld aan een smartphone met een ingebouwde NFC-chip.

Nederlandse banken ondersteunen iDeal-app

De nieuwste versie van de iDeal-app wordt ondersteund door alle Nederlandse banken. Afgelopen week is de app verschenen in de Play Store voor Android en in de Apple Store voor IOS. Om gebruik te kunnen voor de betalingen van QR code heb je voor Android een update nodig van minimaal Android 4.0.3, en voor de iPhone een update van IOS 8.0.

Met de camera van je smartphone scan je de QR code, de iDeal-app zetideal automatisch een betaling klaar bij de bank om je rekening te betalen. Bedrijven kunnen zelf de QR code maken door gebruik te maken van de online iDeal QR-codegenerator. Bijvoorbeeld: laat je een pizza bezorgen en wil je deze mobiel betalen? De pizzabezorger neemt een bonnetje mee waar een QR-code op staat, hierdoor is de pinpas niet meer nodig en wordt de mobiele pin-apparaat overbodig. Er kan ook geld worden gedoneerd aan een goed doel. Op de collectebus staat een QR code en met deze code kan er betaald worden met de mobiele telefoon.

Verschillende wijze van betalen

Met deze QR code is betalen op verschillende wijze mogelijk. Er kan betaald worden op zowel het beeldscherm als op papier, bijvoorbeeld op facturen, brieven, restaurantrekeningen en acceptgiro’s.

De Rabobank-app maakt al gebruik van betalingen met QR code, afgelopen week heeft ING aangekondigd ook te gaan betalen met QR code.

Xiaomi Mi A1 vs Huawei P Smart uitgelicht

Huawei schiet omhoog in Europa, Apple en Samsung incasseren klappen lees verder

Tim Cook iPhone X

Tegenvallende verkopen iPhone X betekenen grote klap voor Samsung lees verder

Apple’s Siri is half zo slim als een zesjarig kind lees verder

Samsung

Wordt dit de killer-functie van de Samsung Galaxy S9? lees verder

iPhone X Face ID

Smartphonefabrikanten zijn haastig bezig met eigen versie Apple’s Face ID lees verder

Samsung Galaxy Note 8 review design

Sorry Apple: we hebben zeer goed nieuws over de Samsung Galaxy Note 9 lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters