'Metalen Samsung Galaxy 'Alpha' komt op 13 augustus'

Het eerste Androidtoestel van Samsung van metaal komt eraan. Deze nieuwe snelle smartphone, de Galaxy Alpha, wordt op 13 augustus uitgebracht. Dat meldt althans de Duitse site AllaboutSamsung. Deze site weet ook te melden dat het toestel op een achtkernige Exynosprocessor draait.

Uit informatie die is opgedolven in de Antutu benchmark hebben de Duitsers afgeleid dat het toestel typenummer SM-G850F krijgt, en draait op een Exynos 5433 octacore processor ondersteund door een Mali-T628 GPU en 2GB ram. Die processor zal vermoedelijk ook de nog uit te brengen Galaxy Note 4 krijgen.

Het toestel in de benchmark bezit geen sleuf voor een micro sd-kaart. Het intern geheugen is 32GB groot. De camera heeft een resolutie van 12 megapixel met led-flitser en de selfies kunnen worden geschoten met een 2-megapixel frontcamera. Het scherm is 4.8-inch groot en krijgt een bescheiden 720p-resolutie.

Het toestel scoorde buitengewoon hoog in de benchmark. Dat kan goed te maken hebben met het feit dat de zware processor een nogal ‘licht’ scherm aanstuurt. Het toestel slikt een nanosimkaart, bezit een vingerafdruksensor en een hartslagmeter.

Aan de specificaties te oordelen moet dit toestel ergens tussen de Galaxy S5 mini en de Galaxy S5 vallen. De Alpha lijkt overigens ietwat vertraagd te zijn, eerder was sprake van een presentatie op 4 augustus.

'Samsung Galaxy 'Alpha' komt op 13 augustus' samsung galaxy alpha 
'Samsung Galaxy 'Alpha' komt op 13 augustus' samsung galaxy alpha benchmarks 

Bron: Allaboutsamsung

Essential Phone

‘Essential Phone opvolger gecanceld: staat Essential nu al te koop?’ lees verder

Xiaomi Mi 8

Gelekte video toont Xiaomi Mi 8: primeur voor Android lees verder

Vivo Apex

Eerste echt randloze smartphone komt volgende maand lees verder

HTC U12+

HTC U12+ gelanceerd: het grootste en spannendste HTC toestel tot nu toe lees verder

OnePlus 6 vs. Galaxy 9+

OnePlus 6 is sneller dan Galaxy S9+ en iPhone X lees verder

HTC onthult per ongeluk HTC U12+ op website lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters