'Metalen Samsung Galaxy 'Alpha' komt op 13 augustus'

Het eerste Androidtoestel van Samsung van metaal komt eraan. Deze nieuwe snelle smartphone, de Galaxy Alpha, wordt op 13 augustus uitgebracht. Dat meldt althans de Duitse site AllaboutSamsung. Deze site weet ook te melden dat het toestel op een achtkernige Exynosprocessor draait.

Uit informatie die is opgedolven in de Antutu benchmark hebben de Duitsers afgeleid dat het toestel typenummer SM-G850F krijgt, en draait op een Exynos 5433 octacore processor ondersteund door een Mali-T628 GPU en 2GB ram. Die processor zal vermoedelijk ook de nog uit te brengen Galaxy Note 4 krijgen.

Het toestel in de benchmark bezit geen sleuf voor een micro sd-kaart. Het intern geheugen is 32GB groot. De camera heeft een resolutie van 12 megapixel met led-flitser en de selfies kunnen worden geschoten met een 2-megapixel frontcamera. Het scherm is 4.8-inch groot en krijgt een bescheiden 720p-resolutie.

Het toestel scoorde buitengewoon hoog in de benchmark. Dat kan goed te maken hebben met het feit dat de zware processor een nogal ‘licht’ scherm aanstuurt. Het toestel slikt een nanosimkaart, bezit een vingerafdruksensor en een hartslagmeter.

Aan de specificaties te oordelen moet dit toestel ergens tussen de Galaxy S5 mini en de Galaxy S5 vallen. De Alpha lijkt overigens ietwat vertraagd te zijn, eerder was sprake van een presentatie op 4 augustus.

'Samsung Galaxy 'Alpha' komt op 13 augustus' samsung galaxy alpha 
'Samsung Galaxy 'Alpha' komt op 13 augustus' samsung galaxy alpha benchmarks 

Bron: Allaboutsamsung

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

  1. GrumpyJohn -

   Of de high end specs komen hierdoor nu beter tot hun recht. de G3 schijnt nogal in te houden door zn scherm ondanks zn specs. maar je heb wel gelijk, 720p is wel erg laag voor zo een toestel

   1. Quasimodo -

    Het toestel heeft 305 PPI, een PPI waarmee Apple al jaren genoegen neemt bij hun iPhone.
    Ik denk dat het een spannend toestel is. Ik zelf heb liever een goed presterend toestel met 300+ PPI dan een slecht presterend roestel met 500+ PPI.

   2. stijn van brummelen -

    Even iPhone heeft een lagere resolutie op een kleiner scherm. Dus Dan heb je 323 Pixels per inch. De Galaxy alpha heeft een hogere resolutie op een hoger scherm en komt uit op 306 ppi. Iets minder dus.

   3. Quasimodo -

    Dat weet ik. Voor de PPI is dat verwaarloosbaar. 305 of 325 (6%) is voor vrijwel iedereen niet waarneembaar. Al moet ik zeggen dat ik het verschil tussen mijn 5" met 441 PPI en 5.7" 386 PPI (een verschil van 13%) nog kan zien wanneer ik ze 1 op 1 vergelijk.

    Het gaat niet om de grootte van het scherm maar om de pixel-dichtheid die het produceren van een scherm lastiger/bijzonder maakt. Daarbij moet nog onderscheid gemaakt worden in het type scherm. Zo is amoled erg veel lastiger produceerbaar en dus duurder omdat er schermen afgekeurd worden. Als regel geldt natuurlijk ook nog: hoe groter het scherm met een bepaald PPI hoe duurder.

  2. Quasimodo -

   Kennelijk heb je het fout gedacht 🙂
   Jij roept gemakshalve maar "high-end specs" maar dat is helemaal niet zo.

   "Aan de specificaties te oordelen moet dit toestel ergens tussen de Galaxy S5 mini en de Glaaxy S5 vallen"

   1. rainn_010 -

    Ik dacht dat de Alpha een soort S5 Prime zou worden, maar jullie hebben inderdaad gelijk. 🙂

De batterij van deze vijf smartphones gaat het langst mee lees verder

Samsung Galaxy S9

Eerste preview Samsung Galaxy S9 duikt op ⚠️ lees verder

Xiaomi Mi Mix 2S

Gelekte bestanden bevestigen specs veelbelovende Xiaomi Mi Mix 2S lees verder

smartphones

FBI en CIA waarschuwen tegen Huawei toestellen lees verder

Nokia 5

De vijf beste Nokia smartphones van dit moment lees verder

Samsung Galaxy S9 Active

Verrassing: Samsung Galaxy S9 Plus verslaat iPhone X in benchmarktest lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters