Microdia maakt micro sd-kaart met opslagcapaciteit van 512GB

Sandisk presenteerde in maart op het MWC in Barcelona een micro sd-kaart die een ongeëvenaarde capaciteit had van 200GB. Nu gaat concurrent Microdia daar dik overheen met een micro sd-kaart die 512GB data kan opslaan.

Microdia maakt micro sd-kaart met 512GB microdia 512gb xtra elite1

Microdia, een Amerikaans bedrijf, heeft het kleine opslagmedium een erg lange naam gegeven die maar net op het kaartje past: 512GB Xtra Elite microSDXC UHS-II. De kaart is gepresenteerd op de Computexbeurs die afgelopen week werd gehouden.

Met zo’n grote opslagcapaciteit is het wel even de vraag of je smartphone dit aankan. De huidige vlaggenschepen van HTC en LG kunnen externe opslagmedia tot 2 terabyte aan, maar veel andere telefoons ondersteunen momenteel niet meer dan 64 of 128 GB.

De nieuwe kaart gebruikt de SDXC 4.0 UHS-II-standaard die een datasnelheid belooft tot 300MB per seconde. Dat is driemaal zo snel als de SDXC 3.0 UHS-I-standaard. De nieuwe standaard heeft een extra rij pinnetjes nodig onder de standaard pinnetjes. De nieuwe micro sd-kaart kan dus niet zonder meer in alle smartphones gebruikt worden.

De nieuwe micro sd-kaart is aardig aan de prijs, duizend dollar (890 euro). De kaart is vanaf juli te koop. De kaart is dus duurder dan menige superphone. Het product is dan ook meer bedoeld voor professionele fotografen die foto’s in RAW-formaat willen opslaan.

Bron: Fonearena

KEF porsche design

De perfecte design headset? | KEF Porsche Design Space One Wireless review lees verder

WebVR Samsung Gear VR

VR porno op Samsung’s Gear VR kijken: zo werkt het lees verder

smartphone controller

Vijf onmisbare add-ons die je smartphone een boost geven lees verder

Apple AirPods ontploft

Apple onderzoekt ontploffende AirPods 🔥 lees verder

Ringke Fusion

De beste cases en hoesjes voor de Apple iPhone X lees verder

iPhone X selfie camera

‘Opvolger Apple iPhone X gaat Samsung Galaxy Note 8 achterna’ lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters