Microsoft aangeklaagd om haar Live Tiles in Windows 8 en Windows Phone 8

Microsoft is door een ander Amerikaans bedrijf aangeklaagd omtrent haar Live Tile-patent. Volgens de aanklager maakt Microsoft inbreuk op diens patenten door de tegels van live informatie te voorzien.

De aanklager heeft alle producten die gebruikmaken van Microsoft’s nieuwe Metro UI aangestipt in de aanklacht, zo meldt The Next Web. Het bedrijf Surfcast beschikt over een patent dat in 2004 is ingediend en toegekend aan het bedrijf. Het patent beschrijft hoe live data op een tegel kan worden weergegeven van een informatiebron. Het patent is dan ook getiteld “het presenteren van informatie van verschillende bronnen op een display-apparaat”.

Volgens Surfcast maken zowel Windows 8 als Windows Phone 8 inbreuk op dit patent. Het bedrijf vraagt de rechtbank om een schadevergoeding toe te kennen, die Microsoft moet betalen vanwege misgelopen licentie-inkomsten. Ook laat Surfcast weten dat Microsoft ontwikkelaars in staat stelt om een live tile te laten maken en dat dit eveneens inbreuk maakt op de patenten van het bedrijf.

De rechtbank zal nu de zaak in behandeling gaan nemen. Onduidelijk is nog wanneer de rechtszaak exact zal dienen. Microsoft heeft nog niet gereageerd op de aantijging.

Surfcast Live Tile patent 
Microsoft Live Tile patent 
Samsung

Galaxy Note 9: Samsung, Xiaomi en Huawei zijn iets aan het bekokstoven lees verder

Xiaomi

Xiaomi producten liggen binnenkort gewoon in de Kruidvat lees verder

smartphones

FBI en CIA waarschuwen tegen Huawei toestellen lees verder

Google gebouw New York

“Google is niet meer innovatief, maar is een copycat geworden” lees verder

Google logo gezicht

Zeven dingen die je nog niet wist over Google lees verder

Apple

Zeven dingen die je nog niet wist over Apple lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters