Microsoft: “App Store is een algemene term geworden”

Microsoft heeft bij het patentbureau een aanvraag ingediend om het woord App Store van Apple te zien als een algemene term. Zo kunnen andere producenten en ontwikkelaars gebruik maken van het woord en heeft Apple niet meer het alleenrecht erop. App Store zou namelijk de standaard omschrijving zijn voor applicatiewinkels.

Apple heeft in de wereld als eerste een App Store geïntroduceerd voor zowel mobieltjes als computers. Ondanks dat andere ontwikkelaars vaak een eigen kleine winkel in de lucht hadden was er tot nog toe geen enkele fabrikant die standaard een applicatiewinkel mee wist te leveren met zijn OS. In 2007 was de App Store van Apple een feit met de introductie van de iPhone en daarmee wist de producent ook een patent te verkrijgen voor de naam App Store.

Inmiddels is de naam App Store synoniem voor alle applicatiewinkels in de wereld. Dit is klaarblijkelijk een door in het oog voor Microsoft en de ontwikkelaar wil dan ook graag dat het patent van Apple ongeldig wordt verklaard. Volgens Microsoft is het woord tegenwoordig zo algemeen geworden dat men een applicatiewinkel standaard al zo benoemt, ondanks dat andere ontwikkelaars zoals Microsoft zelf en Google een andere naam aan hun winkel hebben gegeven. Microsoft lijkt van plan te zijn om ook gebruik te gaan maken van het woord en heeft bij het patentbureau een aanvraag ingediend om het Apple-patent op te heffen.

Microsoft gebruikt daarnaast ook een argument van Steve Jobs zelf. Steve Jobs zou ooit eens gezegd hebben dat het Android OS te gefragmenteerd is omdat het te veel verschillende App Stores zou hebben. In deze context redeneert Microsoft dat Jobs het woord gebruikt als algemene omschrijving voor applicatiewinkels waardoor het woord als een standaard gezien kan worden om applicatiewinkels te omschrijven. De raad van het patentbureau zal zich over de aanvraag gaan buigen van Microsoft. Onduidelijk is nog wanneer er een uitspraak zal volgen.

Microsoft App Store

 

Samsung

Galaxy Note 9: Samsung, Xiaomi en Huawei zijn iets aan het bekokstoven lees verder

Xiaomi

Xiaomi producten liggen binnenkort gewoon in de Kruidvat lees verder

smartphones

FBI en CIA waarschuwen tegen Huawei toestellen lees verder

Google gebouw New York

“Google is niet meer innovatief, maar is een copycat geworden” lees verder

Google logo gezicht

Zeven dingen die je nog niet wist over Google lees verder

Apple

Zeven dingen die je nog niet wist over Apple lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters