Microsoft begint in september met de eerste fase van Windows Mobile 7

All About Phones heeft in de aanloop naar het Mobile World Congress uit verschillende bronnen vernomen dat Microsoft Windows Mobile 7 in september in de markt gaat zetten. ’s Werelds grootste software-ontwikkelaar is van plan om volgende week maandag tijdens het Mobile World Congress het nieuwe OS aan te kondigen en de eerste preview te geven aan journalisten.

Windows Mobile 7

In het aanloop naar het Mobile World Congress heeft All About Phones vanuit verschillende fabrikanten en telco’s te horen gekregen dat Microsoft zeer zeker van plan is om Windows Mobile 7 vanaf september in de markt te zetten. De fabrikant ziet zich genoodzaakt om het tij rond Windows Mobile snel te keren aangezien de nieuwe Windows Phone-campagne vooralsnog niet loopt zoals Microsoft in gedachten had. All About Phones heeft zeer waarheidsgetrouwe informatie gekregen van meerdere bronnen waardoor we de onderstaande zaken als feiten kunnen presenteren.

All About Phones heeft nu meer informatie omtrent de lancering van het nieuwe OS gekregen. Zo is duidelijk geworden dat Windows Mobile 7 in drie fases geïntroduceerd zal gaan worden. In de eerste fase die in september van dit jaar begint zal de ontwikkelaar samen met LG, HTC en Samsung Windows Mobile 7 introduceren middels verschillende telefoons van deze fabrikanten. Inmiddels zijn deze drie telefoonmakers bevestigd door onze bronnen. Er wordt echter niet uitgesloten dat een fabrikant als Asus en Acer ook mee zullen doen. De eerste fase wordt gekenmerkt door een opvallende restrictie vanuit Microsoft. Zo zouden de producenten hun eigen software zoals Sense, S-Class en TouchWiz niet op de eerste modellen kwijt mogen. Microsoft zou van plan zijn dit later pas geleidelijk toe te gaan staan.

Windows Mobile 7

In de tweede fase, welke eind november van dit jaar begint, zouden de producenten opnieuw een nieuwe telefoon in de markt zetten waarbij Microsoft meer softwarematige aanpassing toe zal staan. De derde fase zou eind januari van het volgend jaar beginnen, en vanaf dan zouden producenten weer volledige controle over hun licentie hebben op Windows Mobile 7.

Verschillende bronnen hebben inmiddels ook tegenover ons bevestigd dat er een volledige Zune-integratie zal plaatsvinden in Windows Mobile 7. Zo zou het hele multimedia-menu gebaseerd zijn op Zune-software en zou het afspelen van HD-content centraal staan. Windows Mobile 7 zou dan ook 720p gaan ondersteunen en zou dit zelfs kunnen exporteren naar een LCD-scherm. Onze bronnen wisten ook nog eens te melden dat er Xbox 360-integratie zit in het nieuwe OS van Microsoft. Hiermee zou de Xbox gedeeltelijk bestuurd kunnen worden via het netwerk en daarnaast zou sommige informatie op de telefoon weergegeven kunnen worden vanaf de Xbox. Zo zal Gamer tag, achievements, friends, avatar en merchandising met een Windows Mobile 7-telefoon te zien zijn.

Tot slot wisten verschillende producten tegenover All About Phones te melden dat de prestaties van het nieuwe OS ‘indrukwekkend’ zijn. Het besturingssysteem zou vanaf de grond af aan opgebouwd zijn door Microsoft en met name de batterijduur en het afspelen van HD-content zou erg goed zijn. De batterij zou het meer dan twee dagen uithouden dankzij de software en het afspelen van films in HD-kwaliteit gaat vlekkeloos, aldus de bronnen. Verder wordt het menu-scherm omschreven als iPhone-icoontjes maar dan op wat rustigere manier en met verschillende menu-schermen waartussen gekozen kan worden door je vinger over het scherm te swipen net als de iPhone. Verschillende engineers wisten opvallend genoeg te beschrijven dat het zeker wat weg heeft van de iPhone-interface. De interface voelt minimalistisch en helder aan en het geheel zou zeer overzichtelijk zijn voor de gebruikers. De browser zou gebaseerd zijn op Internet Explorer 7 en uiteraard zal ook Flash-ondersteuning hierin aanwezig zijn.

Tot slot weten verschillende bronnen ook te melden dat Facebook- en Twitter-applicaties standaard in het OS zullen zitten. De persconferentie van Microsoft vindt maandag 15 februari plaats om 15 uur in Barcelona. All About Phones zal hierbij live aanwezig zijn om verslag te doen. Deze berichtgeving berust op zeer betrouwbare bronnen en wij achten de informatie accuraat.

Windows Mobile 7

 

Google Arts and culture selfie

Google vertelt je op welk schilderij je lijkt: hangt jouw selfie in het Rijksmuseum? lees verder

PUBG

Blijf als laatste overeind in PUBG Mobile met deze vijf tips lees verder

Huawei P20 Pro notch

Zo kom je van de notch af op je Android toestel lees verder

Playerunknown’s BattleGrounds, ook wel bekend als PUBG iOS Android Nederland

Zo installeer je gratis Playerunknown’s BattleGrounds in Nederland op je smartphone lees verder

Whatsapp chat

Zo zie je hoeveel berichten je in WhatsApp hebt verstuurd en ontvangen lees verder

Emoji apps iPhone

Opmerkelijk: Apple verbiedt opeens gebruik emoji in apps 🔥⚠️ lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters