Microsoft begint met trainingsprogramma Windows Phone 7 voor verkopers

Microsoft heeft aan Bloomberg laten weten voor de nieuwe Mango-release van zijn mobiele besturingssysteem een uitgebreid trainingsprogramma voor verkopers te starten. Ook de investeringen voor marketing gaan omhoog.

HTC Radar AAP

Na een aantal ‘mystery shoppers’ langs te sturen bij een flink aantal winkels kwam Microsoft tot de conclusie dat verkopers niet goed weten wat Windows Phone 7 inhoudt. Veel verkopers verwarden het nog met het oude Windows Mobile, wat een stuk minder goed bekend staat dan Windows Phone 7. Dat is overigens een conclusie die wij in eigen land al eerder trokken.

Dat heeft natuurlijk geen positieve invloed op de verkopen van Windows Phone 7, en daarom heeft Microsoft besloten om ‘honderden’ mensen die in de winkel staan trainingen te geven over de verkoop en het gebruik van Windows Phone 7. In welke landen dat precies gaat gebeuren is niet bekend, maar het is wel duidelijk dat we ook in Nederland het platform veel meer gaan tegenkomen. Met de Mango-release komt namelijk ook de Nederlandse taal naar Windows Phone, wat betekent dat Microsoft nu ook in Nederland groots in gaat zetten op het platform.

Of Microsoft met deze maatregel de, voorlopig redelijk dramatische, verkoopcijfers van het besturingssysteem een beetje weet op te krikken moeten we natuurlijk afwachten.

Bron: Boy Genius Report

Samsung

Galaxy Note 9: Samsung, Xiaomi en Huawei zijn iets aan het bekokstoven lees verder

Xiaomi

Xiaomi producten liggen binnenkort gewoon in de Kruidvat lees verder

smartphones

FBI en CIA waarschuwen tegen Huawei toestellen lees verder

Google gebouw New York

“Google is niet meer innovatief, maar is een copycat geworden” lees verder

Google logo gezicht

Zeven dingen die je nog niet wist over Google lees verder

Apple

Zeven dingen die je nog niet wist over Apple lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters