Microsoft begint met trainingsprogramma Windows Phone 7 voor verkopers

Microsoft heeft aan Bloomberg laten weten voor de nieuwe Mango-release van zijn mobiele besturingssysteem een uitgebreid trainingsprogramma voor verkopers te starten. Ook de investeringen voor marketing gaan omhoog.

HTC Radar AAP

Na een aantal ‘mystery shoppers’ langs te sturen bij een flink aantal winkels kwam Microsoft tot de conclusie dat verkopers niet goed weten wat Windows Phone 7 inhoudt. Veel verkopers verwarden het nog met het oude Windows Mobile, wat een stuk minder goed bekend staat dan Windows Phone 7. Dat is overigens een conclusie die wij in eigen land al eerder trokken.

Dat heeft natuurlijk geen positieve invloed op de verkopen van Windows Phone 7, en daarom heeft Microsoft besloten om ‘honderden’ mensen die in de winkel staan trainingen te geven over de verkoop en het gebruik van Windows Phone 7. In welke landen dat precies gaat gebeuren is niet bekend, maar het is wel duidelijk dat we ook in Nederland het platform veel meer gaan tegenkomen. Met de Mango-release komt namelijk ook de Nederlandse taal naar Windows Phone, wat betekent dat Microsoft nu ook in Nederland groots in gaat zetten op het platform.

Of Microsoft met deze maatregel de, voorlopig redelijk dramatische, verkoopcijfers van het besturingssysteem een beetje weet op te krikken moeten we natuurlijk afwachten.

Bron: Boy Genius Report

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

 1. Geek Squad Agent -

  Het is ook wel een beetje zelf research doen naar wat je verkoopt! En met een beetje zoeken kom je al vrij snel achter dat het een briljant functionerend systeem is, en ik uit ervaring kan vertellen weinig klachten over komen!:)

  1. Samsung-Rules -

   Goed dat phonehouse met de geek squad is begonnen, want de kennis in de CC winkels is ver te zoeken.. die verkopers daar denken alleen maar aan bonussen.. In de franchise winkels is dit wel anders.. daar is veel meer kennis aanwezig.. En WP7 is een uiterst stabiel en duidelijk OS.. Maar er moet nog wat aan gebeuren!!:Y

 2. willem -

  volkomen terecht.
  ik heb wel eens gedebateerd met een winkelier in,
  the phonehouse welke heel negatief stond tegenover
  windows mobile en dacht dat windowsphone7 hetzelfde was maar toen hij had gespeeld met mijn omnia 7
  moest hij zijn mening toch bijstellen
  vandaar volkomen terecht dat winkeliers bijgeschoold
  worden.

smartphones

FBI en CIA waarschuwen tegen Huawei toestellen lees verder

Google gebouw New York

“Google is niet meer innovatief, maar is een copycat geworden” lees verder

Google logo gezicht

Zeven dingen die je nog niet wist over Google lees verder

Apple

Zeven dingen die je nog niet wist over Apple lees verder

Smartphone batterij langer bruikbaar door verlagen processor snelheid

Deze smartphonemakers maken je toestel niet langzamer via updates lees verder

Samsung logo

Zeven dingen die je nog niet wist over Samsung lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters