Microsoft begint met uitrol van nieuwe features voor Windows 10

Microsoft heeft nieuwe features aangekondigd en dit gaat aankomende maanden worden uitgerold naar Windows 10. Er komt voor Windows 10 een uitbreiding voor spraakassistent Cortana. Deze feature controleert e-mails, agenda en kalender aan de hand van spraakgestuurde opdrachten en doorzoekt je gegevens tot het gewenste resultaat waarom je gevraagd hebt.

Cortana kan ook e-mails met bijlage versturen naar contactpersonen. Een voorbeeld van de spraak gestuurde opdracht: ‘Zend Peter de PowerPoint waar ik gister aan werkte.’ Cortana vindt de PowerPoint en vraagt aan de opdrachtgever of dit de juiste PowerPoint is.

Cortana Digitale assistentie

Naast dat Cortana e-mail ondersteunt, ondersteunt het ook spraakgestuurde opdrachten voor Skype, voor bots in combinatie met Slack, Telegram, sms en andere messaging-apps.

Ook komt Cortana met nieuwe API’s voor ontwikkelaars om third-party apps te creëren, zoals een kalander app, restaurantreservaties en ticketaankopen. Microsoft wil dat Cortana digitaal assisteert op zoveel mogelijk manieren.

Geen haast met de uitrol Cortana

Vanaf de zomer kan Cortana worden gebruikt in de Engelse taal. Marcus Ash, Group Program Manager, gaf aan dat Microsoft geen haast heeft met de uitrol van de digitale assistentie. “Bij de release van de Anniversary Update in de zomer zijn we in dertien landen beschikbaar. We richten ons daarna specifiek op het verdiepen van de gebruikservaring. We willen ervoor zorgen dat de gebruikers in die landen zo vlekkeloos mogelijk van de verschillende functionaliteiten van Cortana gebruik kunnen maken.’’

“Het is ontzettend complex om een dienst op basis van begrip van natuurlijke spraak vloeiend te laten werken”, geeft Ash als reden voor de voorzichtige uitrol. “Je werkt met heel veel data, de fouttolerantie is enorm belangrijk.” Het is belangrijk om de dienst eerst goed neer te zetten en verder te ontwikkelen en daarna kan de dienst naar andere landen worden uitgerold, zoals landen als Nederland. Het gaat waarschijnlijk nog een tijd duren voordat deze digitale assistentie in de Nederlandse taal gaat verschijnen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Er zijn nog geen reacties op dit artikel achter gelaten. Ben jij de eerste?
vingerafdrukscanner

Dit wordt de eerste smartphone met vingerafdrukscanner in het scherm lees verder

iPhone 6 toestellen

Zo kun je veilig en snel wachtwoord van je wifi delen in iOS 11 lees verder

iPhone 8 ontwerp

Helaas: nieuwe iPhones worden trager dan de concurrentie lees verder

iPad

Vijf iOS 11 functies die Apple van Android heeft gepakt lees verder

Apple Watch 3

WatchOS 4 onthuld: dit is er nieuw in grote update voor Apple Watch lees verder

Apple

Livestream: zo volg je vanavond live Apple’s WWDC 2017 keynote evenement lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters