'Microsoft begint prijsoorlog'

Microsoft begint een prijsoorlog op de tablet- en pc-markt. Om de concurrentie aan te gaan met Androidtablets en Chromebooks, wordt de prijs van Windows 8.1 voor fabrikanten verlaagd tot 15 dollar. Dat was 50 dollar.

Microsoft Surface 2

Daarmee wordt het voor fabrikanten veel goedkoper om een tablet of laptop met Windows 8.1 te produceren, en kunnen ze de prijzen verlagen wat gunstig uitpakt voor de concurrentie met Chromebooks en Androidtablets.

Een en ander wordt gemeld door zakenblad Bloomberg, dat erbij vertelt dat de prijsverlaging van Windows 8.1 alleen betrekking heeft op apparaten die voor minder dan 250 dollar in de winkels komen te liggen. Dat is omgerekend naar de huidige wisselkoers 181 euro.

Microsoft heeft deze prijsstrategie al eens eerder gevoerd, met Windows XP. Dat werd toen erg goedkoop aan fabrikanten aangeboden om de opkomende Linux-netbooks de voet dwars te zetten. Daarmee was Microsoft destijds behoorlijk succesvol.

Of dat succes nu wordt herhaald, in een markt die steeds meer ‘mobiel’ gaat, is onzeker. Maar Microsoft probeert het evengoed, en dat kan de komende tijd tot interessante aanbiedingen leiden.

Bron: Engadget

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Er zijn nog geen reacties op dit artikel achter gelaten. Ben jij de eerste?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

Contact met ons?

  • Qontent Matters
  • Czaar Peterstraat 159
  • 1018 PJ Amsterdam

Volg ons via