Microsoft bekent nog een lange weg te gaan te hebben in de mobiele markt

Steve Ballmer, CEO van Microsoft, heeft toegegeven dat het bedrijf nog een lange weg te gaan heeft in de smartphonemarkt. Daarnaast zei Ballmer dat hij liever had gezien dat Windows Phone 7 vorig jaar de markt had gehaald.

Samsung Omnia 7 piano

Microsoft heeft gisteren Windows Phone 7 in de markt gezet en dat is een mooie stap vooruit, maar Microsoft is er nog lang niet en dat weet het bedrijf zelf ook. CEO Steve Ballmer zei tegen Wall Street Journal dat Microsoft nog veel werkt moet doen om terug in het mobiele landschap te zijn. Ook zei Ballmer dat het systeem beter vorig jaar op de markt had kunnen komen. Dat is uiteraard zeker geen gekke gedachte, aangezien toen Android nog in de kinderschoenen stond, Bada nog niet bestond en ook iOS nog minder functioneel was dan nu. Ook MeeGo en de nieuwe versie van Symbian helpen niet echt om Windows Phone 7 populair te maken.

Microsoft heeft echter toch nog flinke kansen in de markt, omdat het enerzijds in de groeispurt van de smartphonemarkt verschijnt en daarnaast ontzettend veel ondersteuning krijgt van producenten. Naast de drie Nederlandse Windows Phone 7-toestellen, de LG Optimus 7, Samsung Omnia 7 en HTC 7 Trophy, zijn er wereldwijd nog een flink aantal andere toestellen. En naast Dell, LG, Samsung en HTC overwegen ook Motorola, Sony Ericsson, Toshiba en Acer met een Windows Phone op de proppen te komen. Meer over Windows Phone 7 kun je overigens morgen lezen in onze review van de Samsung Omnia 7.

Bron: Into Mobile

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

  1. MRAmsterdamNL -

    Ik vind het netjes en knap van Steve dat hij zijn mening geeft op die manier. Er zijn niet veel CEO's die dat op die manier doen.

    Ik ben het volkomen met hem eens. Windows Phone 7 is een jaar te laat en heeft het nu moeilijker om de achterstand in te halen. Het is afwachten hoe snel en of WP7 aanslaat. Het is vooral de inhaalslag die men moet doen gebieden als functies in de UI, ondersteuning van andere talen en het uitbouwen van applicaties. natuurlijk moet je ook de fabrikanten mee krijgen, want zij zorgen voor de juiste toestellen en sommige hebben al Android en een eigen OS, dus waarom zouden ze nog kiezen voor WP7…

    MR

smartphones

FBI en CIA waarschuwen tegen Huawei toestellen lees verder

Google gebouw New York

“Google is niet meer innovatief, maar is een copycat geworden” lees verder

Google logo gezicht

Zeven dingen die je nog niet wist over Google lees verder

Apple

Zeven dingen die je nog niet wist over Apple lees verder

Smartphone batterij langer bruikbaar door verlagen processor snelheid

Deze smartphonemakers maken je toestel niet langzamer via updates lees verder

Samsung logo

Zeven dingen die je nog niet wist over Samsung lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters