Microsoft bekent nog een lange weg te gaan te hebben in de mobiele markt

Steve Ballmer, CEO van Microsoft, heeft toegegeven dat het bedrijf nog een lange weg te gaan heeft in de smartphonemarkt. Daarnaast zei Ballmer dat hij liever had gezien dat Windows Phone 7 vorig jaar de markt had gehaald.

Samsung Omnia 7 piano

Microsoft heeft gisteren Windows Phone 7 in de markt gezet en dat is een mooie stap vooruit, maar Microsoft is er nog lang niet en dat weet het bedrijf zelf ook. CEO Steve Ballmer zei tegen Wall Street Journal dat Microsoft nog veel werkt moet doen om terug in het mobiele landschap te zijn. Ook zei Ballmer dat het systeem beter vorig jaar op de markt had kunnen komen. Dat is uiteraard zeker geen gekke gedachte, aangezien toen Android nog in de kinderschoenen stond, Bada nog niet bestond en ook iOS nog minder functioneel was dan nu. Ook MeeGo en de nieuwe versie van Symbian helpen niet echt om Windows Phone 7 populair te maken.

Microsoft heeft echter toch nog flinke kansen in de markt, omdat het enerzijds in de groeispurt van de smartphonemarkt verschijnt en daarnaast ontzettend veel ondersteuning krijgt van producenten. Naast de drie Nederlandse Windows Phone 7-toestellen, de LG Optimus 7, Samsung Omnia 7 en HTC 7 Trophy, zijn er wereldwijd nog een flink aantal andere toestellen. En naast Dell, LG, Samsung en HTC overwegen ook Motorola, Sony Ericsson, Toshiba en Acer met een Windows Phone op de proppen te komen. Meer over Windows Phone 7 kun je overigens morgen lezen in onze review van de Samsung Omnia 7.

Bron: Into Mobile

Samsung

Galaxy Note 9: Samsung, Xiaomi en Huawei zijn iets aan het bekokstoven lees verder

Xiaomi

Xiaomi producten liggen binnenkort gewoon in de Kruidvat lees verder

smartphones

FBI en CIA waarschuwen tegen Huawei toestellen lees verder

Google gebouw New York

“Google is niet meer innovatief, maar is een copycat geworden” lees verder

Google logo gezicht

Zeven dingen die je nog niet wist over Google lees verder

Apple

Zeven dingen die je nog niet wist over Apple lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters