Microsoft Benelux stapt over op de Samsung Omnia 7

Microsoft Benelux heeft 1200 Samsung Omnia 7-smartphones afgenomen voor haar personeel. Hiermee stapt de gehele Benelux organisatie van Microsoft over op Windows Phone 7 in combinatie met de Omnia 7.

Het gerucht leefde al even in telecom-Nederland maar inmiddels lijkt het vrijwel zeker dat Microsoft Benelux in zijn geheel overstapt op Windows Phone 7. Via Twitter heeft de Nederlandse Windows Phone-topman al bevestigd dat alle medewerkers van Microsoft een Omnia 7 toebedeeld krijgen van hun werkgever.

Navraag bij Samsung leert ons dat er inderdaad rond de 1200 Omnia 7’s besteld zijn door een bedrijf, maar de producent wil niet vrijgeven wie die klant is en om hoeveel telefoons het precies gaat. Volgens Maurice Ouderland, woordvoerder Samsung Nederland, ligt er in ieder geval inderdaad een bestelling van die aard bij de producent. Specifieker dan dit kon Samsung zich niet uitlaten.

Het kon niet lang duren voordat Microsoft over zou gaan stappen op haar eigen OS qua telefoons en eerder meldde de producent al dat al haar medewerkers wereldwijd een Windows Phone 7-telefoon zouden krijgen. In totaal hebben alle 89.000 Microsoft-werknemers recht op een Windows Phone 7-telefoon.

Onduidelijk is nog waarom Microsoft in Nederland voor de Omnia 7 heeft gekozen. Navraag bij Microsoft Nederland leverde echter geen uitleg op, ondanks de tweet van Maarten Sonneveld die onder dit bericht staat. Microsoft wilde alleen toegeven dat ze inderdaad zijn gestart met de interne uitrol en dat ze tevreden zijn over het OS. “Microsoft Nederland is vorige week gestart met de interne uitrol van Windows Phone 7. De grote meerderheid van de medewerkers gebruikt inmiddels hun nieuwe telefoon en de eerste ervaringen zijn zeer positief”.

Onze uitgebreide review van de Samsung Omnia 7 is hier terug te lezen.

The Samsung Omnia 7 just came in. Get the phone that Microsoft NL gave to all employees 😉 http://bit.ly/eRhTwg Go get it! #Wp7nlless than a minute ago via Twitter for Windows Phone

Maarten Sonneveld
WindowsPhoneNL

Google Arts and culture selfie

Google vertelt je op welk schilderij je lijkt: hangt jouw selfie in het Rijksmuseum? lees verder

PUBG

Blijf als laatste overeind in PUBG Mobile met deze vijf tips lees verder

Huawei P20 Pro notch

Zo kom je van de notch af op je Android toestel lees verder

Playerunknown’s BattleGrounds, ook wel bekend als PUBG iOS Android Nederland

Zo installeer je gratis Playerunknown’s BattleGrounds in Nederland op je smartphone lees verder

Whatsapp chat

Zo zie je hoeveel berichten je in WhatsApp hebt verstuurd en ontvangen lees verder

Emoji apps iPhone

Opmerkelijk: Apple verbiedt opeens gebruik emoji in apps 🔥⚠️ lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters